Fra det øyeblikket koronarestriksjonene slapp taket har det vært full gass for Øystein Greni og Bigbang. TV, festivaler og scener, plateinnspilling, en hel uke med jubileumskonserter på Parkteatret i Oslo og to splitter nye singler - alt i løpet av en hektisk vår og sommer. I slutten av oktober kommer det nok en fersk singel, før et nytt album slippes våren 2023.

Men de kommer så langt, skal Oslo-trioen igjen ut på førjulsturné – en tradisjon som startet tilbake i 2006 på Sentrum Scene i Oslo. En full turnérunde med 13 konserter i elleve byer starter i Kristiansund og Kulturfabrikken 30. november.

Turnéen fortsetter i Molde dagen etter, og avsluttes på Sentrum Scene 17. desember.

– Apropos feiring, i år er det hele 30 år siden Øystein Greni la skateboardet på hylla etter en kneskade og fant fram gitaren. Knallhard jobbing og internasjonal suksess som skateboarder måtte vike for musikken som var hans andre store lidenskap, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding om konserten.

Også i fjor var Bigbang innom Kristiansund i førjulstiden. Les vår anmeldelse av den konserten her:

Les også

Stappfullt da febersyke Bigbang rocket Kulturfabrikken

Allerede noen måneder etter starten hadde i 1992 Bigbang sin første opptreden på Bootleg TV. Det tok derimot åtte år før de erobret VG-lista for første gang med «Girl in Oslo». Siden den gang har hele ni albumutgivelser besøkt Norges offisielle toppliste og de fleste av dem har gått hele veien til førsteplassen.