Det melder kommunen selv i en pressemelding om situasjonen på sine nettsider.

Meldingen om en positiv prøve kom først på lørdag. Da hadde ett barnehagebarn testet positivt på hurtigtest like før helgen og kommunen valgte da å stenge barnehagen på mandag.

I løpet av helgen har nok et barn testet positivt ved en huritgtest.

– For å avgrense og hindre videre spredning er det gått bredt ut med testing og karantene av mulige nærkontakter, sa kommuneoverlege Mari Wold etter den første positive prøven var klar. Ifølge legen venter kommunen svar på PCR-testene mandag kveld.

Barn og covid-19

  • Covid-19 er generelt lite farlig for barn og unge. Barn og ungdom som smittes, får oftest svært milde symptomer på covid-19, og 20-30 % får ingen symptomer i det hele tatt. De som får milde symptomer kan få vondt i halsen, hoste, hodepine, og slapphet, og noen får kroppsverk og feber.
  • Det er få barn og ungdom som blir svært syke og har behov for å legges inn på sykehus. Det ser heller ikke ut til at senfølger av gjennomgått covid-19 er vanlig hos barn og unge.

  • Tall fra Norge viser at 0,4 % av de som får påvist covid-19-infeksjon i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus. Gjennomsnittlig tid de er innlagt (liggetid) er 2 døgn, noe som tyder på at de fleste fort blir friske igjen.

Kilde: fhi.no

– Det kan fortsatt ikke avvises at det er omikron-varianten som er årsaken til smitten, derfor gås det bredt ut med testing og karantene for nærkontakter. Det forventes svar på tirsdag om det er omikron-varianten som er aktuell i dette smittetilfellet, skriver kommunen i oppdateringen de kom med på søndag.

Kommunen vil komme med mer informasjon om saker mandag kveld.