Rimfrost seiret mot Aker BioMarine i lagmannsretten

Av

Rimfrost seiret i patentstriden i ankesaken i Frostating lagmannsrett. Aker BioMarine vurderer å anke videre til Høyesterett.

DEL

Striden handler om den patentbeskyttede teknologien på krilltråleren «Juvel», som ble tvangssolgt da Emerald Fisheries gikk konkurs. Rimfrost eide krillrederiet og mener de også eide patentene. Aker-selskapet mener patentene fulgte med på tvangssalget.

Krillselskapet fikk først fullt medhold i Søre Sunnmøre tingrett i januar i fjor. 25. november til 3. desember i fjor møttes partene til ankesak i lagmannsretten.

I dommen, som kom torsdag, gir Frostating lagmannsrett Rimfrost fullt medhold. I tillegg må Aker BioMarine betale saksomkostningene.

– Dette er en full seier og en gledens dag for Rimfrost. Dommen i tingretten var knusende for Aker, og lagmannsretten forsterker dommen ytterligere, sier hovedeier Stig Remøy i Rimfrost i en pressemelding.

Aker BioMarine er skuffet over dommen.

– Lagmannsretten legger til grunn at Rimfrost feilinformerte Nordea, Innovasjon Norge og GIEK, men at jussen likevel tilsier at patentet ikke var ført tilbake til Emerald Fisheries AS. Vi mener denne regelen fører til et urimelig resultat for oss, og vi vil vurdere om vi skal anke, sier kommunikasjonssjef Ingeborg Tennes i Aker BioMarine i en pressemelding, ifølge Sunnmørsposten.

Artikkeltags