Gå til sidens hovedinnhold

Reuters: Norske Visma utsatt for datainnbrudd fra Kina

Artikkelen er over 2 år gammel

Hackere som jobber på vegne av kinesisk etterretning, har utført et datainnbrudd mot det norske programvareselskapet Visma, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge sikkerhetssjef Espen Johansen i Visma ble angrepet oppdaget etter kort tid, og han er sikker på at hackerne ikke har fått tilgang til noen av kundenes nettverk.

– Men hvis jeg tar på meg «den paranoide hatten», kunne dette ha vært katastrofalt. En stor etterretningsorganisasjon et sted i verden som vil samle så mye informasjon som mulig, kan selvsagt gå etter et samlet sted. Det sier seg selv, opplyser Johansen.

Angrepet skal ha vært en del av det vestlige land har beskrevet som et stort dataangrep fra Kinas sikkerhetsdepartement i desember, med mål om å stjele forretningshemmeligheter.

Kinesiske myndigheter har ikke besvart nyhetsbyråets henvendelser om saken, men har gjentatte ganger avvist enhver deltakelse i dataspionasje.

Ifølge en rapport fra sikkerhetsselskapet Rapid7 fikk hackerne tilgang til Vismas nettverk ved å bruke stjålne påloggingsinformasjon. De skal ha gjort som en del av hackergruppa kjent som APT 10, som vestlige myndigheter mener står bak det såkalte Cloudhopper-angrepet.

Kommentarer til denne saken