Rett fra Nordmøre til dåp og fiske

Kontrakten på byggingen av «Geir» har hatt en verdi på 250 millioner kroner og er den største enkeltkontrakten i hjørnesteinsbedriftens historie.

Kontrakten på byggingen av «Geir» har hatt en verdi på 250 millioner kroner og er den største enkeltkontrakten i hjørnesteinsbedriftens historie. Foto:

DEL

Torsdag leverer Vaagland båtbyggeri sitt nybygg nummer 158, ifølge verftet det mest avanserte skipet de har bygd noensinne. «Geir» er det åttende i rekken med dette navnet, og linebåten har alt av moderne utstyr.

– Etter overlevering blir det dåp i Ålesund og deretter blir det rett ut i fiske. Rederiet opererer i Barentshavet og i det nordlige Atlanterhavet, skriver båtbyggeriet i Halsa i Heim i en pressemelding.

Båten, som har en kapasitet på 70.000 linekroker, kan produsere ferdige fileter om bord. Alt av biprodukter kan tas vare på og leveres til videreforedling i land.

Det er rederiet H.P. Holmeset på Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre som overtar båten torsdag. Kontrakten på byggingen av «Geir» har hatt en verdi på 250 millioner kroner og er den største enkeltkontrakten i hjørnesteinsbedriftens historie.

Skroget er bygd ved et verft i Gdansk, og kom til Vaagland i november i fjor. I løpet av et par uker kom godt over 100 mann i gang med å ferdigstille båten.

– Dette er et prestisjeprosjekt for oss. «Geir» er ikke den største båten vi har bygd, men er nok den største fiskebåten, sa markedssjef Håvard Røsvik ved Vaagland Båtbyggeri til Tidens Krav etter sjøsettingen.

«Geir» er 63 meter lang og 13,5 meter bred og vil ha plass til et mannskap på 22. Lastekapasiteten er på 500 tonn og frysekapasiteten er på opp til 60 tonn per dag.

Artikkeltags