Glimt fikk det ikke til å svinge mot Start i forrige serierunde med kun 1-1 mot sørlendingene. Søndag var de gulkledde fra nord igjen tilbake på nivået hele Fotball-Norge har sett og beundret dem gjennom hele sesongen.

Scoringene sørget Philip Zinckernagel (2), Kasper Junker, Ulrik Saltnes og Sondre Brunstad Fet for. Kosuke Kinoshita scoret to mål på overtid og pyntet på resultatet.

5-2-seieren gjør at seriemesterne står med utrolige 96 mål på 28 kamper. Det er to flere enn hva Brann scoret i sesongen 1961/62, også kjent som «maratonsesongen», hvor det også ble spilt 30 kamper.

Forrige runde satte Glimt også poengrekord i Eliteserien og slettet Moldes rekord med 72 poeng fra 2014.

Forrykende start

Og det åpnet forrykende i Bodø. Etter to minutter fikk Junker ballen i boksen. Han fikk ikke kontroll, men Zinckernagel plukket opp. Han tok en lekker dragning og satte ballen i tomt bur.

Ni minutter senere ville hans danske kollega ikke være noe dårligere og scoret i sin sjuende kamp på rad. Straffesparket ble satt knallhardt og høyt i mål. Det var Junkers 22. mål for sesongen. Amahl Pellegrino (Kristiansund) står på 23, men har én kamp mer enn Junker igjen av sesongen.

Zinckernagel og Glimt fortsatte å kjøre på, og Stabæk-keeper Marcus Sandberg måtte fram med flere gode redninger.

Festfotballen fortsatte, og Junker vippet ballen lekkert gjennom til Saltnes foran mål. Han ventet ut Sandberg og løftet ballen opp i høyre hjørne.

Samme spor

Stabæk gjorde to bytter i pause, men det så ikke ut til å hjelpe.

Saltnes flikket Zinckernagel flott gjennom fem minutter ut i omgangen, og dansken var kald da han tok en skuddfinte før han satte inn 4-0-scoringen.

Etter litt mer enn halvspilt omgang var Zinckernagel der i gang. Den brennhete dansken sendte ballen hardt inn foran mål, og der var Fet som satte inn sin femte for sesongen. Zinckernagels assist var hans 37. målpoeng for sesongen.

Stabæk reduserte ved Kinoshita på overtid. Minuttet etter reduserte japaneren igjen og fikk pyntet litt på resultatet.

I siste serierunde er det Viking som kommer til Bodø. De har siste muligheten til å bryte overlegne Bodø/Glimts seiersrekke på eget gress.

De øvrige kampene i søndagens runde endte slik:

Brann - Sarpsborg 08 1-1
Mjøndalen - Start 1-0
Sandefjord - Viking 2-2
Strømsgodset - FK Haugesund 2-2

Kampen Molde - Aalesund begynte klokken 19.
KBK tar imot Odd hjemme førstkommende onsdag.