Den britiske mediegiganten skriver på sine nettsider at en rekke sportsjournalister tilknyttet organisasjonen har bidratt til å plukke ut det ti navn store finalefeltet som kjemper om prisen.

Sunndalingen Reiten er nominert sammen med Pauline Bremer (Manchester City), Danielle van de Donk (Arsenal), Chloe Kelly (Everton), Vivianne Miedema (Arsenal), Ellie Roebuck (Manchester City), Caroline Weir (Manchester City), Leah Williamson (Arsenal) og klubbvenninnene Beth England og Sophie Ingle.

Det er BBCs lesere som skal stemme fra vinneren. Avstemningen stenges kommende onsdag, og vinneren offentliggjøres dagen derpå.

Reiten var også blant de nominerte da et ekspertpanel nedsatt av nettstedet The Athletic nylig kåret sin årets spiller i superligaen. Den prisen gikk til Bethany England.

Reiten og klubbvenninnen Maren Mjelde ble samtidig tatt ut på årets lag av The Athletic.

Chelsea, som også har Maria Thorisdottir i sine rekker, topper superligatabellen og er i førersetet i kampen om ligagullet. Klubben jager i tillegg trippeltriumf etter å ha vunnet ligacupen og tatt seg til kvartfinale i FA-cupen før sesongen ble avbrutt på grunn av viruskrisen.

Når kampaktiviteten kan gjenopptas er usikkert, men BBC meldte nylig at sesongen kan bli ferdigspilt ved at samtlige gjenstående kamper avholdes på Englands fotballforbunds anlegg i Burton.