Gå til sidens hovedinnhold

Reddet Molde i vanvittig comeback «hjemme» i Spania

Hoffenheim kjørte over Molde på spansk grunn i 16-delsfinalen i europaligaen, men så kom Molde tilbake mot alle odds og berget 3-3 i første kamp.

Hoffenheim styrte og stelte som de ville i den første omgangen, og etter bare åtte minutter fikk tyskerne godkjent en scoring etter en liten VAR-sjekk.

Israeleren Mu'nas Dabbur viste seg som den måltyven han er, og samme mann doblet ledelsen etter et nydelig hodestøt.

Hoffenheim var gjennom offensivt flere ganger i den første omgangen, og Molde framviste til tider horribelt forsvarsspill i egen boks. Det samme kan sies om forsvarsspillet til tyskerne da Martin Ellingsen pirket inn en redusering med en lekkert berøring opp i nettaket.

Reduseringen kom totalt mot spillets gang, men gleden skulle ikke vare lenge- På overtid av første omgang la Christoph Baumgartner på til 3-1 for tyskerne.

Strafferedning

Kampbildet var uendret første halvdelen av annen omgang, og etter 65. spilte minutter klønet Molde det til nok en gang da Stian Gregersen laget straffe. Dabbur sto klar til å fullbyrde hattricket sitt, men Andreas Linde vartet opp med en strålende redning.

Molde kunne ha ligget under med både fire og fem mål, men kom likevel tilbake på utrolig vis og scoret både 3-2 og 3-3 ved henholdsvis Eirik Ulland Andersen og David Fofana.

Mot slutten av kampen ble det meget kaotisk. Først bommet debutanten Fofana alene med keeper, før Linde holdt Molde inne i kampen med nok en utsøkt redning minuttet senere. 3-3 gjør at Molde fortsatt har muligheter før returoppgjøret, selv om de sannsynligvis må vinne i Tyskland for å avansere til åttedelsfinalen.

Ville vrake bortemålsregelen

Mens Hoffenheim har spilt kamper jevnt og trutt i Tyskland, har Erling Moe og Molde slitt med avlyste treningskamper før utslagsrundene i europaligaen. I tillegg har strenge norske innreisebestemmelser gjort at Molde måtte flytte hjemmekampen sin til Spania hvor de har fått låne Estádio de la Cerámica, hjemmebanen til spanske Villa Real.

Molde-trener Erlend Loe uttalte før kampen at det er en ulempe at bortemålsregelen teller når Molde ikke får spilt kampen hjemme i Norge.

– Jeg synes bortemålsregelen burde bli skrotes, sa Moe.

Og bortemålsregelen vil definitivt kunne spille en rolle etter 3-3-resultatet. Med 0-0, 1-1 eller 2-2 i Tyskland ryker Molde ut.

Kommentarer til denne saken