(Nettavisen): Manchester United-legenden Rio Ferdinand og hans panel diskuterte blant andre tidligere United-manager Ole Gunnar Solskjær i den nyeste episoden av Five.

Tematikken gikk på hvorfor Arteta fikk beholde jobben da det buttet imot under hans tid i Arsenal, mens Solskjær måtte finne seg i å forlate jobben.

Arteta har ledet Arsenal til to åttendeplasser i Premier League, etterfulgt av en femteplass forrige sesong. Denne sesongen klaffer alt for «The Gunners», som leder serien.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

En rekke eksperter og medier har vært kritiske til Arteta tidligere, og tidligere Liverpool-forsvarer Steve Nicol spådde før nåværende sesong at spanjolen ville bli den neste til å få sparken.

– Du må se noe du liker og bestemme deg for å holde deg til det. Med Arteta, så har de sett en plan og en vei å gå. Derfor har de beholdt ham og investert i ham, mener Ferdinand.

– Så skjelven ut

Under Solskjærs tid i Manchester United leverte han til både tredje- og andreplass i Premier League under hans to hele sesonger, men i den fjerde sesongen sa det stopp for nordmannen etter svake resultater.

I den første sesongen til Solskjær snudde han situasjonen fullstendig og endte til slutt på sjetteplass. Det gjorde at han fikk fornyet tillit.

– Ole kom inn og gjorde det bra, men i den siste delen av hans periode, så han skjelven ut. Da spør man seg selv om han har mistet garderoben. Når man begynner å stille de spørsmålene, så vet du at det brenner under føttene, sier Ferdinand og legger til:

– Jeg ga ham hyllest for hvordan han gjorde det og plasseringene de endte på tabellen. Etter en stund gikk det ikke like bra, og det er da man begynner å tvile på om manageren klarer å snu situasjonen. Arteta har ikke vært i den samme situasjonen.

– Den største forskjellen

Til tross for at Manchester City jager Arsenal i Premier League, har London-laget fortsatt å levere resultater. I forrige serierunde vant de igjen etter en thriller mot Manchester United.

– Den største forskjellen mellom lagene var at det ene laget så ut som at manageren hadde vært der en stund, mens det andre laget så ut som at han var i begynnelsen av reisen, sier Ferdinand om Mikel Arteta og Erik ten Hag.

Videre påpeker United-legenden at han har stor tro på klubbens nederlandske manager. Før tapet mot Arsenal hadde ikke United tapt siden de møtte Aston Villa i starten av november.

Fredag skal Arsenal og Manchester City måle krefter for første gang denne sesongen. Lagene møtes i FA-cupen klokken 21.00.