Gå til sidens hovedinnhold

RBK-seier i første test

Rosenborg fikk en god gjennomkjøring og vant 3-0 over 1.-divisjonslaget Raufoss i sesongens første treningskamp.

Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse scoret målene i oppgjøret som ble spilt i strålende solskinn på en treningsbane ved Lerkendal stadion.

– Det var deilig, en god følelse å spille fotball igjen, og jeg synes guttene gjorde det veldig godt. Det var fine mål og mange fine angrep, selv om vi manglet det siste ved noen anledninger, sa RBK-trener Åge Hareide til klubbens Youtube-kanal.

Hareide har hentet inn flere nye spillere, og han ga startplass til tre av dem lørdag: Adam Andersson (venstreback), Vebjørn Hoff (midtbane) og Stefano Vecchia (høyre kant).

Andersson noterte målgivende pasning bak Islamovics 1-0-mål etter en halvtime. Han slo inn fra venstre, og Islamovic var framme med tåa foran en nølende Raufoss-keeper og tuppet RBK i ledelsen.

Driblevingen Ceïde er ikke først og fremst kjent for sitt hodespill, men han scoret på heading sju minutter etter pause. 19-åringen stanget Islamovics innlegg kontrollert inn til 2-0.

3-0 kom i det 82. minuttet etter fint RBK-spill. Holse fikk en strøken ball på høyrekanten fra Edvard Tagseth, og dansken skrudde ballen rundt keeper og inn i langhjørnet.

– Det er viktig at de offensive spillerne våre får selvtillit og scorer mål, kommenterte Hareide.

– Vi spiller tålmodig på 1-0, og så kommer mål nummer to og tre. Og da spiller vi slik vi skal.

Det var vårslepp for treningskamper lørdag etter myndighetenes etterlengtede klarsignal. Mjøndalen vant 5-2 over Grorud og Molde 2-1 over Stjørdals-Blink i to av de andre kampene.

Kommentarer til denne saken