Gå til sidens hovedinnhold

Rasmussen, Sundsbø og «fake news»

Sykehuset på Hjelset skal bygges, uansett kostnad, og uansett om forutsetningene for prosjektet er endret. Det er svarene fra Rasmus Rasmussen og Terje Sundsbø hver eneste gang prosjekt fellessykehus diskuteres.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet i Kristiansund vedtok på årsmøtet en resolusjon der vi mener Hjelsetprosjektet må stoppes. Det har falt Rasmussen/Sundsbø svært tungt for brystet.

Hovedargumentene for vårt vedtak er:

- Det som ligger på bordet nå er langt fra det man ble forespeilet

- Arealet er redusert med 20 000 m2. Det tilsvarer arealet til minst 100 eneboliger. Hvordan Helse Møre og Romsdal skal få presset alle opprinnelige funksjoner inn på resterende areal er uforståelig

- Pasientgrunnlaget, som var et av hovedargumentene, er borte. Vestnes har bedt om å bli regnet med i grunnlaget for sykehuset i Ålesund. Hva gjør Rauma?

- Opprinnelig var planen et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Foretaket har innsett at prosjekt Hjelset blir for lite, og har selv bestemt at sykehuset i Kristiansund skal være en del av foretaket

- Kostnadene er ute av kontroll; ingen vet hva prislappen på prosjektet blir til slutt.

- Det er galimatias å forsere byggingen av Hjelset før vi vet de totale kostnadene

- Uoversiktlig økonomistyring og økte kostnader vil gå ut over spesialisthelsetjenesten i hele fylket

- To av de mest sentrale aktørene i byggebransjen har slaktet prosessen fram til nå. «Har ikke sett maken.»

- Vi har ikke tiltro til foretaket, som med vitende og vilje går mot et stortingsvedtak der flertallet vil ha fødeavdeling på Hjelset og i Kristiansund, også etter at prosjektet på Hjelset eventuelt står ferdig

Les også

Kristiansund Sp: Stopp fellessykehuset!

Les også

Senterpartiet og «fake news»

«Fake news» kaller Sundsbø/Rasmussen vårt vedtak. Det får stå for deres regning.

I tillegg til påstandene om «fake news» bringer de inn samhandlingsavtalen mellom helseforetaket og Kristiansund kommune. Jeg er ikke sikker på om de mener samarbeidsavtalen.

Samarbeidsavtalen er nettopp vedtatt i bystyret i Kristiansund, med Senterpartiets fulle støtte. Uansett hva som blir det endelige resultatet av prosjektet på Hjelset skal, og må, kommunen samarbeide med sykehuseier.

Det gjelder selvsagt også om det skulle bli en omorganisering av spesialisthelsetjenesten etter valget til høsten. Senterpartiet har hele tiden vært mot foretaksmodellen, innført av Ap, H og Frp.

Ingen bør være i tvil om at det er behov for et nytt sykehustilbud i Molde, til erstatning for et nedslitt sykehus på Lundavang. Et nedskalert sykehus på Hjelset vil gi nytt og moderne sykehus for Molde og nabokommunene, etter at Vestnes nå har søkt sørover.

Kommentarer til denne saken