Raja med ny millionstøtte til scener og museer – så mye får Operaen i Kristiansund

Haraball: Venstres Iver Nordseth, Roald Røsand, Pål Farstad, Abid Raja og Ragnhild Helseth fikk skikkelig oppdatering på laks. Bildet er hentet fra en artikkel fra 2015.

Haraball: Venstres Iver Nordseth, Roald Røsand, Pål Farstad, Abid Raja og Ragnhild Helseth fikk skikkelig oppdatering på laks. Bildet er hentet fra en artikkel fra 2015. Foto:

Av

Regjeringen vil gi 200 millioner kroner til scener og museer for å holde hjulene i gang til våren.

DEL

Kulturminister Abid Raja (V) besøkte lørdag Bergen for å gi noen gode nyheter til store kulturinstitusjoner rundt om i landet som er rammet av koronakrisen.

I statsbudsjettet, som legges fram neste uke, er det satt av 200 millioner kroner i krisestøtte til sceneinstitusjoner og museer. Pengene skal gå til institusjoner som mottar mer enn 60 prosent offentlig støtte, blant annet Operaen, Nationaltheatret og Det Norske Teatret i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker at institusjonene skal holde hjulene i gang. Frilansere, som dansere og skuespillere, får oppdrag av institusjonene. Dette er en håndsrekning også til dem, sier Raja til NTB.

I en pressemelding signert Venstre-politikerne Pål Farstad og Ragnild Helset, kommer det fram at Operaen i Kristiansund får i underkant av en million kroner.

– Kulturminister Abid Raja og regjeringen foreslår 980 000 kroner ekstra til Operaen i Kristiansund. Til Nordmøre museum forslås 200 000 kroner. Dette blir gjort for å stimulere til aktivitet og bidra til at Operaen og museet skal kunne opprettholde publikumsrettet aktivitet selv med lavere egeninntekter som følge av koronaen, står det i pressemeldingen.

Operaen i Kristiansund og Nordmøre museum er viktig for Venstre, og vi følger opp for å sikre ytterligere midler de kommende månedene. Tilsammen foreslår regjeringen 200 millioner kroner i økte tilskudd til museum og musikk- og scenekunstinstitusjoner hvorav nesten 6 millioner kroner går til Møre og Romsdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken