En liten tankevekker og et oppgjør med det «perfekte liv» i sosiale media ...

Mange forbinder sosiale media med glede, alt skal være så perfekt, vi skal se fine ut og livet er nesten som et glansbilde 100%. Ja , vi har det jo veldig veldig bra i forhold til mange andre. Vi skal være glade, på andre sine vegne. Noen sier: Må alt ut i sosiale media?Overhodet ikke, men sosiale media kan også brukes til mye positivt. Kanskje det kan påvirke livet utenfor sosiale media også, på en positiv måte?

Det skal være lov å vise at hverdagen er litt kjip iblant, UTEN at det blir sett på som «sytestatus» eller «stakkars meg»-status. Det er lov å bidra til å senke de perfekte kravene eller forventningene som vi føler sosiale media har til oss. Forventningen vi har til oss selv, til hverandre og ikke minst ang psykisk helse. Jeg er sikker på at vi har blitt bedre forbilder for hverandre på mange punkt, også for våre håpefulle . Kun ved å være akkurat den vi er, som et menneske.

For en stund tilbake kom en bekjent til meg og sa: Vet du, Ingrid, jeg er nesten IKKE på sosiale media lenger. Kjenner jeg blir deprimert, faktisk. Det virker som alle rundt meg danser på roser og livet smiler hele tiden. Er det virkelig bare jeg som har det kjipt iblant ? Føler jeg nesten ikke har noen å prate med, for alle har det jo alltid så bra. Alle føler seg så spreke, flotte , god helse og fresh' e. Jeg følte meg faktisk truffet da og følte meg litt som «en av dem»!

Til DEG... nei, du er IKKE alene!. Vi alle har det kiipt iblant, føler oss verken flotte, spreke , god helse eller fresh'e. Det er helt normalt og du er ikke unormal. Derfor velger jeg å vise deg/dere et bilde som er stikk motsatt av det mange andre ville valgt å legge ut, for det er ikke perfekt/pent eller innfrir de «kravene» sosiale media kanskje har gitt oss.?! For eksempel hvordan vi pollenallergikere har det for tiden. Ja, det er kiipe dager der allergien bestemmer over livet vårt, hvor vi kan dra, være ute, søvnløse netter og hvordan vi skal komme oss på en best mulig måte gjennom dagen. Det er SÅNN livet er noen ganger, men det går bra , det går over og det er helt normalt.

Dette var mitt lille bidrag til deg , for å ta fokus litt bort fra «det perfekte livet» i sosiale media.