Gå til sidens hovedinnhold

Provoserende stenging av fødeavdelingen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdagskveld fikk Nordmøre nyheten om at fødeavdelingen i Kristiansund blir stengt. Grunnlaget for dette er mangelen på gynekologer og at det ikke er forsvarlig å fortsette driften. Vi i Aure og Smøla Høyre ønsker gjerne å se dokumentasjon på hvilke rekrutteringsforsøk som Helse Møre og Romsdal har forsøkt. Er tidligere medarbeidere forespurt?

Innenfor våre helsetjenester blir det daglig beordret personell på jobb for å kunne fylle viktige funksjoner, men helseforetaket kan ikke beordre gynekologer fra Molde til jobb i Kristiansund. Det å beordre fra Kristiansund til Molde har jo gått bra tidligere. Hva er annerledes? Det å pendle på vinterveier oppleves kanskje som uforsvarlig. Våre tanker går da til de høygravide som da får tilsvarende lengre reisevei på samme vintervei. Vi kommer nå til å oppleve at fødende fra Aure og Smøla heller reiser til St. Olavs hospital for å føde der. Hvordan blir de økonomiske konsekvensene av det?

Les også

– For alle innbyggere i dette land blir slik adferd regnet som kriminell og får reaksjoner deretter

Les også

Sp vil beholde fødetilbudet

Les også

Ordføreropprop mot helseforetaket: – Svikter Nordmøre

Det vi ser nå er en kjent strategi fra helseforetaket. Først skapes en usikkerhet rundt tilbud og arbeidsplasser. Driften blir kun opprettholdt fra år til år uten noen langsiktig plan. Når de ansatte da ikke lengre klarer å stå i en slik usikker arbeidshverdag, finner de seg en annen jobb. Helseforetaket kan da trekke frem sine argumenter om rekrutteringsproblemer og uforsvarlig drift. Dette har vi sett ved Aure rehabiliteringssenter siden 2011 og nå ved føden i Kristiansund.

Aure og Smøla Høyre ønsker derfor at helseforetaket kommer og orienterer våre kommunestyrer om hvilke tiltak som er gjort for å opprettholde et stortingsvedtak om tjenestetilbudene våre på Nordmøre.

Kommentarer til denne saken