Nylig uttalte Ole Sæter til Adressa at RBK har kommet med et nytt tilbud, og at lysten til å bli værende på Lerkendal aldri har vært større. Det nye tilbudet skal ha kommet i kjølvannet av rekordsalget av Casper Tengstedt til Benfica.

Til avisen bekreftet han langt på vei at partene kunne bli enige om en ny kontrakt.

– Ja, det vil jeg si at jeg gjør. Så er det en prosess som vil pågå og samtaler man har. Det klubben, byen og Rosenborg gir meg har gått mer inn på meg i det siste. Jeg merker at hele byen har vokst ekstremt det siste året, og det varmer meg at jeg kan være med på å reise klubben igjen. Det har helt klart vokst en lyst, som alltid har vært der, men aldri større enn nå, sa Sæther, som ung og lovende ble hentet fra Sverresborg til Kristiansund i 2018. Han hadde flere treningsøkter med A-laget, men det ble aldri noe mer enn spill i 3. divisjon på KBK 2. Spissen scoret 14 mål på 20 kamper det året han bodde på Nordmøre.

Har avslått

Nå har saken fått en foreløpig konklusjon etter at Sæter har avslått det nye kontraktstilbudet fra Rosenborg.

Det bekrefter klubbens sportssjef Mikael Dorsin til Nettavisen.

– Ja, vi ga et tilbud. Vi ble ikke enige om det heller, sånn er det i fotball, sier Dorsin til Nettavisen.

Dorsin forteller at klubben fikk en følelse om at det skulle bli en enighet denne gangen. Slik ble det imidlertid ikke.

– Vi kom med et tilbud og fikk følelsen om at vi skulle bli enige, men sånn ble det ikke. Vi kom med et nytt tilbud og vi solgte en spiller (Casper Tengstedt til Benfica) og fikk litt ekstra økonomi. Vi fikk en følelse om at vi forhåpentligvis ble enig, men det ble vi ikke. Sånn er det iblant i denne bransjen, sier sportssjefen videre.

Spissen skal ha vært i møter med RBK-ledelsen det siste døgnet der avgjørelsen skal ha blitt kommunisert. Rosenborg er etter det Nettavisen forstår fortsatt innforstått med at et salg av Sæter kan skje i vinterens overgangsvindu, men foreløpig skal ikke klubben hatt noe konkret å ta stilling til.

– Vi får se, men han har kontrakt ett år til. Vi har våre rammer og filosofi. Vi følte vi kom med et bra tilbud til Rosenborg å være. Når vi kom med det siste trodde vi det kunne løse seg. Sånn ble det ikke, avslutter Dorsin.

Interesse

VG har tidligere erfart om interesse fra Sverige, og Nettavisen kjenner til at Hammarby følger med på situasjonen til RBK-spissen..

Den svenske klubben er i ferd med å selge Veton Berisha til Molde, og er i sluttforhandlinger med Tromsø om å hente August Mikkelsen.

Sæter selv har ikke vært tilgjengelig for en kommentar til saken fredag.