Protesterer mot tannhelsekutt

Unni Tømmernes (fra venstre), Ricarda Sehm og Alexandra Reinkober er de tre gjenværende ansatte på klinikken i Averøy.

Unni Tømmernes (fra venstre), Ricarda Sehm og Alexandra Reinkober er de tre gjenværende ansatte på klinikken i Averøy. Foto:

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.UTTALELSE FRA AVERØY PENSJONISTFORENING PÅ ELDREDAGEN 1. OKTOBER 2020

Averøy pensjonistforening er kjent med at Averøy distriktstannklinikk er foreslått lagt ned fra 2024, og at ledig stilling ved klinikken ikke er lyst ut. Averøy pensjonistforening vil på det sterkeste protestere mot nedlegging av tannklinikken og ber om at vakant stilling blir lyst ut og besatt snarest mulig.

Tilgjengelighet til tannhelsetjenester vil bli dårligere for alle Averøys ca. 5.800 innbyggere. For våre eldre vil det føre til at tannhelsetjenestene blir betydelig redusert dersom distriktstannklinikken bli overført til Kristiansund. Spesielt gjelder dette eldre med dårlig helse og redusert førlighet, og andre svake grupper. Mange vil ha behov for følge til tannklinikken i langt større grad enn i dag. Og en helsetjeneste som pasientene i stor grad må dekke selv vil bli dyrere. Vi tenker spesielt på våre minstepensjonister som har dårlig nok råd fra før.

Vi vil også peke på den konsekvens det har for yngre generasjoner som må ta seg fri fra arbeid for å gå til tannlegen. Spesielt gjelder dette foreldre med barn som må til tannlege, og skolebarn som må ha følge av foreldrene dersom de må reise til Kristiansund. Akutt behov for tannlege vil bli forringet,

Averøys kommunestyre har etter folkeavstemning vedtatt å opprettholde Averøy som egen kommune. Et vedtak om å ta bort tannhelsetjenesten som har fungert bra i ca. 70 år, vil bli oppfattet som å uthule folkeviljen på Averøy, og en sentralisering som vil gjøre det mindre attraktivt å bo i vår kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken