Gå til sidens hovedinnhold

Produksjonsstart på Dvalin er utsatt – for høye verdier av kvikksølv

Produksjonsstarten på Dvalin-feltet nord på Haltenbanken er utsatt på grunn av for høye verdier av kvikksølv i gassen.

I arbeidet med produksjonsbrønnene på Dvalin, som ligger 260 kilometer nord for Kristiansund, viste målinger at gasstrømmen inneholdt høyre nivå av kvikksølv enn tillatt i systemet. Derfor blir kommersiell produksjon fra feltet forsinket.

Det melder Wintershall Dea på sin hjemmeside torsdag.

Boringen av produksjonsbrønnene på Dvalin startet i 2019 og ble avsluttet i tredje kvartal i fjor.

– Oppstarten av systemene var en suksess, og offshore-infrastrukturen fungerte som planlagt. Den første gassen ble sendt gjennom systemet sent i 2020. Da ble det målt høyere konsentrasjoner av kvikksølv enn ved prøvetakingen i letebrønnene ti år tidligere, sier Wintershall Dea.

Selskapet opplyser videre at oppstarten viste god reservoirkvalitet og bekreftet reservene fra Plan for Utbygging og Drift (PUD).

Wintershall Dea og prosjektpartnerne arbeider med å få på plass tekniske løsninger for å håndtere kvikksølvet og få i gang full produksjon fra feltet. Ulike veletablerte industriløsninger for fjerning av kvikksølv blir vurdert. Fram til en løsning er på plass, blir produksjonen fra feltet holdt tilbake.

Dvalin

Dvalin-feltet er et undervannsfelt, knyttet til Heidrun-plattformen i det ressursrike Haltenbank-området i Norskehavet, på 400 meters havdyp rundt 260 kilometer nord for Kristiansund. Gassen fra Dvalin vil eksporteres til Nyhamna gassterminal via rørledningen Polarled.

Les også

Nye funn på Haltenbanken: – Dette blir svært viktig og vil bety mange arbeidsplasser for Kristiansund

Les også

Oljeinvesteringene i Norge økte i pandemiåret, men neste år vil de trolig minke

Kommentarer til denne saken