Kristiansund er årets vinner av fagprisen for beste rød tråd, som i år ble delt ut for andre gang i år.

Det melder kommunen selv i en pressemelding fredag kveld.

Prisen deles ut av Framsikt og ble delt ut under deres fagkonferanse Framsikt Brukerforum 2022 fredag.

– Alle kommuner bør studere denne praksisen for helhetlig virksomhetsstyring. Dette er absolutt beste praksis i Kommune-Norge og vel verdt at andre kommuner kopierer og lar seg inspirere av, er deler av begrunnelsen fra juryen til at Kristiansund ble valgt som vinner.

Juryen viste også til at Kristiansund kommune har utviklet en god og helhetlig praksis for styring:

«Vinnerkommunen kombinerer bruken av historiefortellinger, visuelle framstillinger, modeller og metaforer, med en gjennomgående likt oppbygget struktur i alle plan-, styrings- og rapporteringsdokumenter. Alle mål er forankret i kommuneplanens samfunnsdel, og hentes inn i handlingsdelen i økonomiplanen, der det brytes ned på sektor og virksomhet. I tillegg viser juryen til månedlig, tertialvis og årlig tilbake på de samme målene til politiske ledelse. Juryen finner også tydelige resultatindikatorer, som gjør det mulig for utenforstående å vurdere måloppnåelsen», står videre i begrunnelsen på Framsikt sin nettside.

Kristiansund kommune var i finalen sammen med kommunene Fredrikstad og Kongsberg.

Framsikt AS

Framsikt AS ble stiftet i 2014 og har sitt hovedkontor i Bø i Vesterålen. De tilbyr norske kommuner, og fylkeskommuner, et nettbasert verktøy for analyse, samfunnsplanlegging, utredninger, handlings- og økonomiplaner, budsjettering, virksomhetsplaner, økonomirapportering, overordnet rapportering, virksomhetsstyring og politikermedvirkning.

Kilde: Framsikt.no

LES OGSÅ: