Gå til sidens hovedinnhold

Pride-markering på Bjønnahaugen: – Saboteringen av Pride-festen virket mot sin hensikt

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vakte sterke følelser blant flere av deltakerne på lørdagens Pride-markering at Pride-bokstavene på Bjønnahaugen ble revet ned lørdag ettermiddag. Ganske raskt var bokstavene på plass igjen. Søndag kveld samlet flere seg til en markering med regnbueflagget ved bokstavene.

Som en spontan motreaksjon mot at noen rev ned Pride-bokstavene, ble regnbueflagget heist ved Pride-bokstavene på Bjønnahaugen søndag kveld.

– Etter den flotte markeringen med fantastisk oppslutning i byen, var det trist å oppleve at noen følte behov for å utføre den uvennlige handlingen å sabotere den flotte kjærlighetsmarkeringen i byen vår, sier May-Britt Nedrelid, som tok initiativ til flaggmarkeringen på Bjønnahaugen.

Hun vil rette en stor takk til medlemmer i Skeiv Øy og de andre støttespillere, deriblant ordføreren, som stilte opp på markeringen ved Pride-bokstavene.

 

Virket mot sin hensikt

– Det at bokstavene ble revet ned, forsterket bare engasjementet for mangfold og inkludering i byen vår. Saboteringen av Pride-festen virket mot sin hensikt, mener ordfører Kjell Neergaard. Da han hørte om at det skulle være en mot-markering, tok han turen til Hollywood-skiltet for å vise sin støtte.

Tidligere offiser i Frelsesarmeen, Lille Andersen, var en av appellantene under lørdagens Pride. Hun var blant dem som var med på flaggmarkeringen på Bjønnahaugen.

– Det at noen fikk seg til å ta ned bokstavene, viser at appellen jeg holdt på Kongens Plass etter parade-toget lørdag, var viktig – og riktig. Så lenge vi har mennesker som mobber og trakasserer, MÅ vi kjempe! gjentar hun.

– Mangfold er ikke nødvendigvis at vi skal være enige i alt. Men at vi ikke skal fordømme og trakassere hverandre. Så derfor har jeg større respekt for folk som våger å si at de er uenige, og som kan stå for sine handlinger, sier hun.

Les også

Pride-bokstavene på Bjønnahaugen revet ned

Les også

– Jeg har vært åpen homofil siden 1999. Aldri har det vært et problem her i Kristiansund

 

Kommentarer til denne saken