Prater om rare ting

Stem: Du kan stemme på Ramona og Siggen på Adressavisas nettsider fram til søndag. Sigrid Velle Dypbukt til høyre.foto: NRK/KIM ERLANDSEN

Stem: Du kan stemme på Ramona og Siggen på Adressavisas nettsider fram til søndag. Sigrid Velle Dypbukt til høyre.foto: NRK/KIM ERLANDSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

– Hvis du er glad i desperate underdogs, så bør du stemme på oss.

DEL

Det sier kristiansundsjenta Sigrid Velle Dypbukt. Sammen med Cecilie Ramona Kåss Furuseth er hun på lufta på NRK P3 mellom klokka 11.00 og 13.00 fra mandag til torsdag. Her serverer de sine tanker om rare ting, smått og stort i verden. Målet er å underholde og få folk i godt humør.
– Vi sier at vi er program for de med varierende livskvalitet. Alle har jo gode og dårlige dager.
Duoen er nå blant de nominerte i kategorien Beste radioprogram i Adresseavisens Utawards.
– Jeg er veldig stolt, og det er en ære å bli nominert, men jeg skjønner ikke helt hvordan vi har havnet i det selskapet der. De andre nominerte, «P3 morgen» og «Salongen» på P2, er jo noe av det beste som lages på norsk radio. Også har du oss da ...
Programmet heter «Ramona og Siggen», og startet som moro i et studio bare for egne ører, for et par år siden.
– Jeg møtte Cecilie da jeg jobbet som produsent for «P3 morgen». Hun var med som kreativt hode. Ei dritkul jente, og vi fant veldig fort tonen.
Dette «rælet» bestemte jentene seg for å sende inn til en pilot- konkurranse. NRK likte det de ­hørte, og «Ramona og Siggen» fikk sendetid på søndag ettermiddag.
– Det er ofte der NRK prøver ut nye konsepter. Vi ble kjempeglad for muligheten. Vi har det så utrolig gøy sammen, og det nok litt av grunnen til suksessen, sier Velle Dypbukt.

Slappe av

Sigrid husker den første sendinga godt.
– Jeg var så nervøs! Heldigvis er Cecilie er en helt annen type. Hun blir helt rolig når hun er nervøs. Jeg er den som snakker høyt og skjelver i stemmen.
Under ferieavviklingen i fjor sommer slapp jentene til i beste sendetid på ukedagene. Da høsten kom ble de innkalt til sjefen.
– Hun ba oss møte henne utenfor der hun bor. Jeg var sikker på at nå var det over. Nå hadde vi gjort noe rart som gjorde at vi mistet jobben. At hun ba oss møte opp langt bort fra NRK-huset var for å skjerme oss, slik at vi slapp å løpe gråtende ut foran alle sammen. Heldigvis tok vi feil. Hun tok oss med ut for å feire at vi hadde fått fast sendetid i ukedagene. Det er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse.
Målgruppen for programmet er aldersgruppa 18 til 30 år.
– Ja, folk i den alderen hører på radio. Jeg tror vi i dagens samfunn har behov for en type underholdning som setter i gang fantasien, samtidig som du kan slappe av og bare høre.