Og turkassetrimmen, som administreres av de to friluftsrådene i Møre og Romsdal, er mer populær enn noen gang.

Friluftsrådene gleder seg over den store deltakelsen, og er ikke i tvil om at Stikk ut har gjort mye med turgleden og helsen til mange.

– At 20 prosent av befolkningen er med på Stikk Ut, er svært imponerende, sier Anne Berit Støyva Emblem og Ola Fremo, som er leder i henholdsvis Sunnmøre Friluftsråd og Nordmøre og Romsdal Friluftsråd.

I dag har turkassetrimmen nesten 49.000 registrerte brukere. I snitt gås det 8.000 turer per dag.

I slutten av denne uka vil ventelig Stikk Ut runde 1 million turer. Den heldige som får sin tur registrert akkurat på det tallet, kan vente seg en premie av friluftsrådene.

– Vi gir en tursekk og en middag til vinneren. Han eller hun kan ha med seg hele familien på middag, skriver friluftsrådene i en pressemelding.

Landets beste

Det er mange ulike turkassetrimmer rundt om i Norge. Men ingen steder er det så god oppslutning som i vårt fylke.

– Dette har vi fått til fordi Stikk Ut er et gigantisk dugnadsarbeid.

Friluftsrådene gir ros til alle de frivillige og medlemskommunene som legger til rette for at folk skal komme seg opp av godstolen.

For to år siden hadde turkassetrimmen 489.000 registrerte turer og 22.000 deltakarar. Så kom pandemien.

Mens idretten og mye annet i samfunnet måtte stenge, var Stikk Ut i gang. For mange ble turer og fysisk aktivitet noe som ga livsglede og positivitet.

I 2020 økte tallet på deltakere med cirka 10.000 fra året før, og til sammen 32.000 turgåere registrerte 860.000 turar.

– Dette syntes vi var overveldende, men når vi nå har sett hvordan populariteten har økt også i år, ante vi at millionen ville bli nådd. Men at det ville skje hele to måneder før sesongslutt, det hadde vi ikke trodd.

Mye å velge mellom

Friluftsrådene er ikke i tvil om koronapandemien har økt turgleden, men også den nye appen som ble tatt i bruk i år har gitt flere brukere.

– Over 80 prosent av turene registreres gjennom appen. Det er enklere enn noen gang å være med.

– Og så er vi i dette fylket så heldige å ha fantastisk natur som inviterer til friluftsliv rundt oss på alle kanter, og vi er veldig glade for at så mange av innbyggerne er flinke til å nyte den. Det gir livskvalitet til den enkelte og er viktig for folkehelsen, slår friluftsrådene fast.