Pål Farstad og Ola Elvestuen snakket Venstre-politikk, mens Andreas Sandvik serverte valgflesk i form av grillpølser til publikum på Rådhusplassen.

– Venstre trenger Pål på tinget, Nordmøre trenger Pål på tinget, var Ola Elvestuens budskap til velgerne i Kristiansund.

Trenger flere

Byråden i Oslo, Venstres nestleder og partiets 2. kandidat i hovedstaden, er omtrent i samme situasjon som Farstad. Han må ha litt valgvind i ryggen for å sikre seg plass på Stortinget.

– Norge har levd av fisk i hundrevis av år. Vi trenger folk på Stortinget som har forståelse for hvordan denne næringen skal utvikles videre. Her er Påls lange erfaring en viktig ressurs, sier Elvestuen.

– En forskjell

I motsetning til Venstre-leder Trine Skei Grande, som flere ganger har uttrykt ønske om en nedtrapping av oljevirksomheten på norsk sokkel, la både Elvestuen og Farstad vekt på kristiansundere og andre kan føle seg trygge på at oljenæringen skal utvikle seg videre.

– Jeg mener at jeg kan gjøre en forskjell på Stortinget. Sak nummer én er høyskole i Kristiansund i likhet med de andre delene i fylket, sier Farstad.

Venstre var på tokt i Møre og Romsdal både fredag og lørdag, med valgkampåpninger både i Ålesund, Molde og Kristiansund.