På tide med ei dame

Senterpartiet: Ann-Kristin Sørvik er partiets ordførerkandidat ved høstens kommunevalg i Averøy.

Senterpartiet: Ann-Kristin Sørvik er partiets ordførerkandidat ved høstens kommunevalg i Averøy.

Artikkelen er over 7 år gammel

Ann-Kristin Sørvik er Senterpartiets listetopp i Averøy.

DEL

Tidens Krav presenterer listetoppene på Nordmøre. I dag har vi snakket med:

NAVN: Ann-Kristin Sørvik

ALDER: 54 år

YRKE: Kirketjener/selvstendig næringsdrivende

PARTI: Senterpartiet

KOMMUNE: Averøy

Hvordan kom du inn i lokalpolitikken?

– Jeg kom inn i lokalpolitikken i Averøy i 1999 og gjorde et kjempevalg som ga meg sete i formannskapet. Det har jeg fortsatt.

Hvorfor stiller du akkurat for Senterpartiet?

– Sp har alltid stått for det grunnfestede i meg. Senterpartiet ble mitt naturlige valg. Det ble nok formet av at jeg vokste opp i Hegra i Nord-Trøndelag, ikke langt fra heimplassen til Jon Leirfall. Sp er det partiet som jeg mener tar mest vare på innbyggerne der de bor.

Hva er den viktigste saken i din kommune, og hvorfor?

– Averøy har mange viktige saker, og det er derfor vanskelig å peke på en. Men skal Averøy bestå som en framgangsrik kommune, er vi avhengig av at de unge bor og trives her. Det er de unge som er vår framtid. Derfor må vi tilrettelegge på mange nivå slik at de unge blir her, og slik at de som har flyttet ut for utdanning, kommer tilbake.

Hva er den viktigste saken for regionen Nordmøre?

– En viktig sak for hele regionen er gode samferdselsløsninger. Regionen trenger arbeidskraft, og de unge krever bedre løsninger. Derfor er den ytre kystvei Tjeldbergodden, Kristiansund, Averøy, Aukra viktig, samtidig som ytre og indre del av Nordmøre må knyttes bedre sammen for å utnytte de felles drivkrefter som finnes samlet.

Har du noen gang drømt om en plass på Stortinget?

– Enhver politiker har vel drømt om en plass på Stortinget. Alle politikere må søke makt for å få framdrift i politikken. Som politiker må du være «sulten», for jo høyere du er på maktstigen, jo mer får du utrettet av politikken. Men en plass på Stortinget er vel litt for mye å håpe på.

Hvem bør bli ordfører i Averøy - og hvorfor?

– Jeg ønsker å bli ordfører. Med ei stor gruppe av senterpartister i ryggen kan vi utføre mye god politikk i kommende periode. Vi har kultur for å samarbeide for å få til flertall. Jeg skal være en inkluderende og synlig ordfører som setter Averøy på kartet og skal ikke bli en åtte til fire-ordfører.

Hvordan ser du på dine muligheter til å bli ordfører?

– Muligheten er til stede. Ingen stiller opp til valgkamp hvis ikke en har konkurranseinstinktet i seg. Det er enkelt: Ønsker Averøys befolkning meg som ordfører, er det bare å stemme på Sp for vi må gjøre et godt valg skal Sp få ordføreren. Kanskje er det på tide med en kvinnelig ordfører. Jeg tror at vi kvinner tenker på litt andre måter enn menn enkelte ganger.

Hva gleder deg mest i din hjemkommune - og hvorfor?

– Det er stor aktivitet i Averøy og optimisme i privat og offentlig sektor, samt stor pågang for å få bygge og bo her. Vi ser at fastlandsforbindelsen i begge ender av øya gjør oss attraktiv som en landkommune mellom byene.

Hva ergrer deg mest i den hjemkommune - og hvorfor?

– Jeg bruker ikke tid på å ergre meg over ting, livet er for kort til det. En kommer mye lengre med å gjøre som Terje Viken; «han sturet en dag eller kanskje to» - og så rodde han videre.

Hva er det beste argumentet for å bosette seg i Averøy?

– Averøy er sentralt plassert på grensen mellom Nordmøre og Romsdal med nærhet til havet og store muligheter til å bruke en variert natur. Her kan du bo landlig, samtidig har du kort reiseavstand til to byer. Averøy har et rikt kulturliv og mange frididsaktiviteter som gir muligheter til alle i alle aldre.

Hva er din beste valgkampsak?

– Jeg ønsker at mennesket og nærmiljøet der vi bor, skal bli en sentral sak i valgkampen, samt det å legge til rette for at innbyggerne skal ta vare på sin helse i hele livsløpet. Det er en tilfreds innbygger som er det viktigste i en kommune. Jeg vil prioritere å ha et godt samarbeid med frivillige lag og organisasjoner og øke trykket for å få til flere gang- og sykkelveier ved å påvirke fylkets prioriteringer.

Hvem er ditt politiske forbilde - og hvorfor?

– Sp har hatt mange gode politikere opp gjennom årene. Jeg ser opp til Anne Enger fordi hun er en målrettet dame med rak rygg. Som trønder har jeg også stor respekt for Marit Arnstad.

Gi et valgløfte du kan garantere at du ikke bryter i valgperioden.

– Jeg skal love velgerne at de skal få raske svar på alle henvendelser. Jeg skal skape en samhandling mellom næringslivet og kommunen. Averøy skal bli en kommune der brukeren blir sett og lyttet til. Mitt motto er: «Ingen jobb er for liten og ingen jobb er for stor». Det vil jeg leve etter.

Artikkeltags