Gå til sidens hovedinnhold

Fremdeles helblått

Artikkelen er over 8 år gammel

Høyrevinden blåser fortsatt friskt i Møre og Romsdal. Siden juni-målingen har Høyre mistet litt oppslutning, men er fortsatt på 30,1 prosent, mens Frp har gått noe fram til 16,7 prosentpoeng.

Til sammen har Høyre og Frp nesten rent flertall i fylket. Høyre holder tre plasser på Mørebanken og Frp én, men kjemper for å sikre plass også for sin 2. kandidat.

I meningsmålingen nå i august, 22 dager før valget, er det bare små endringer i partienes innbyrdes styrkeforhold.

Inspirert

– Dette er veldig hyggelige tall og inspirerer oss til å fortsette med vår valgkamp som innebærer direkte velgerkontakt som husbesøk og stands, sier Høyres ungdomskandidat Vetle Wang Soleim (20) fra Smøla.

– Vårt mål er å få inn tre representanter på Stortinget og selv håper jeg å få løfte frem de unges og regionens saker som vararepresentant. Vi har også mål om å få Erna som ny statsminister, og jeg synes hun fremstår bunnsolid og rolig i alle situasjoner, sier Høyres 4. kandidat som selv er et stykke unna fast plass. Han trenger nesten 17.000 ekstra stemmer i innspurten.

Arbeiderpartiet har mistet oppslutning siden juni-målingen, og hele 8 prosent siden valget i 2009. Partiet synes å slite tungt i Møre og Romsdal.

Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve fra Sunndal er et godt stykke unna fornyet tillit. Hun må sikre seg rundt 10.000 flere stemmer i Møre og Romsdal for å holde plassen på Mørebenken.

Styrket

Siden juni-målingen har både Senterpartiet og Kristelig Folkeparti styrket sine mandater. Begge partier får en oppslutning på 9 prosent.

– Jeg har stor tro på at dette skal gå bra, men vet at vi må stå på under hele valgkampen for å sikre mandatet, sier Jenny Klinge (38) fra Surnadal.

Slik blir mandatfordelingen i Møre og Romsdal dersom valgresultatet 9. september blir det samme som meningsmålingen nå i august: Høyre 3 (+ 2), Ap 2 (- 1), Frp 1 (- 2), KrF 1 (-) og Sp 1 (-)

Kommentarer til denne saken