Fremdeles helblått

Inspirert: Vetle Wang Soleim fra Smøla, 4 kandidat for Høyre i Møre og Romsdal ved årets stortingsvalg. Foto: Bjørn A. Hansen

Inspirert: Vetle Wang Soleim fra Smøla, 4 kandidat for Høyre i Møre og Romsdal ved årets stortingsvalg. Foto: Bjørn A. Hansen

Artikkelen er over 7 år gammel

Høyrevinden blåser fortsatt friskt i Møre og Romsdal. Siden juni-målingen har Høyre mistet litt oppslutning, men er fortsatt på 30,1 prosent, mens Frp har gått noe fram til 16,7 prosentpoeng.

DEL

Til sammen har Høyre og Frp nesten rent flertall i fylket. Høyre holder tre plasser på Mørebanken og Frp én, men kjemper for å sikre plass også for sin 2. kandidat.

I meningsmålingen nå i august, 22 dager før valget, er det bare små endringer i partienes innbyrdes styrkeforhold.

Inspirert

– Dette er veldig hyggelige tall og inspirerer oss til å fortsette med vår valgkamp som innebærer direkte velgerkontakt som husbesøk og stands, sier Høyres ungdomskandidat Vetle Wang Soleim (20) fra Smøla.

– Vårt mål er å få inn tre representanter på Stortinget og selv håper jeg å få løfte frem de unges og regionens saker som vararepresentant. Vi har også mål om å få Erna som ny statsminister, og jeg synes hun fremstår bunnsolid og rolig i alle situasjoner, sier Høyres 4. kandidat som selv er et stykke unna fast plass. Han trenger nesten 17.000 ekstra stemmer i innspurten.

Arbeiderpartiet har mistet oppslutning siden juni-målingen, og hele 8 prosent siden valget i 2009. Partiet synes å slite tungt i Møre og Romsdal.

Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve fra Sunndal er et godt stykke unna fornyet tillit. Hun må sikre seg rundt 10.000 flere stemmer i Møre og Romsdal for å holde plassen på Mørebenken.

Styrket

Siden juni-målingen har både Senterpartiet og Kristelig Folkeparti styrket sine mandater. Begge partier får en oppslutning på 9 prosent.

– Jeg har stor tro på at dette skal gå bra, men vet at vi må stå på under hele valgkampen for å sikre mandatet, sier Jenny Klinge (38) fra Surnadal.

Slik blir mandatfordelingen i Møre og Romsdal dersom valgresultatet 9. september blir det samme som meningsmålingen nå i august: Høyre 3 (+ 2), Ap 2 (- 1), Frp 1 (- 2), KrF 1 (-) og Sp 1 (-)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken