Ap støtter Sp i Aure

Arbeiderpartiets (fra høyre) Hanne Berit Brekken og Bjørn Oldervik stiller seg bak Ingunn Golmen, som beholder plassen i ordførersetet. Til venstre Lars M Dromnes (Sp).  Foto: Anders Todal

Arbeiderpartiets (fra høyre) Hanne Berit Brekken og Bjørn Oldervik stiller seg bak Ingunn Golmen, som beholder plassen i ordførersetet. Til venstre Lars M Dromnes (Sp). Foto: Anders Todal

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

AURE: Arbeiderpartiet stiller seg bak Ingunn Golmen (Sp) som ordfører i Aure. Nå drøfter partene saker de skal samarbeide om de neste fire åra.

DEL

Med seks representanter hver vil Sp og Ap sikre 12 av i alt 21 stemmer i kommunestyret bak de sakene de forplikter seg til å samarbeide om.

– Vi er i gang med å lage ei punktliste med slike saker. Men det er allerede klart at vi står sammen om Senterpartiet sitt valgløfte om å innføre et tilskudd på 100.000 kroner fordelt over fem år, til de som etablerer seg med egen bolig i Aure for første gang, sier Ingunn Golmen.

Mindre deltid

Arbeiderpartiet har lovt at kommunalt ansatte i ufrivillig deltid skal sikres hel stilling.

– Vi er enige om å samarbeide med fagforeningenes tillitsvalgte om å tilby alle ansatte en stillingsandel som tilsvarer det de faktisk har jobbet de siste 15 månedene, sier Bjørn Oldervik.

Varaordfører

Bjørn Oldervik blir ny varaordfører etter Rita Ormbostad, som må gi fra seg vervet når det valgtekniske samarbeidet mellom Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet fra 2007 nå er over.

– Senterpartiet måtte velge. Vi har sagt at vi i utgangspunktet ønska å samarbeide bredt, mens Ap ville begrense det formelle samarbeidet til de to største partia i kommunestyret. Høyre, og Frp ville fortsette som før, noe vi mener ville gitt mindre stabilitet og fortutsigbarhet. Så vi valgte Arbeiderpartiet, sier Ingunn Golmen.

Ingen omkamp

Hvilke flere saker de to partene kan komme til å forplikte seg på, vil de foreløpig ikke ut med.

– Men en ting er klart. Vi står på vedtak som er gjort om skolestruktur, sier Hanne Berit Brekken (Ap).

Det betyr at skolen på Nordlandet i Aure i alle fall skal drives de tre kommende åra. Sist skoleår var den i privat drift, men kommunen overtok ansvaret fra skolestart 2011.

– Før treårsperioden er omme skal vi ha ei vurdering av framtida for denne skolen, sier Ingunn Golmen.

Flere forhandlinger

Forhandlinger om fordeling av poster i råd og utvalg gjenstår. Men Sp og Ap skal være enige om å gi ledelsen i kontrollutvalget, samt i et av de andre utvalga, til opposisjonen. Det kommunale gassutvalget vil trolig bli lagt ned.

Artikkeltags