[Nidaros]: Vakthavende jurist ved Trøndelag politidistrikt, Robin Moe, sier til Nidaros at sju personer ble arrestert etter å ha sperret trafikken ved Elgeseter bru i Trondheim onsdag morgen.

Moe sier det er noen av de samme personene involvert som fra mandagen og tirsdagens aksjoner. Hvor mange har han ikke oversikt over.

– De som har vært med før, vil muligens få en høyere bot enn utgangspunktet 12.000 og 15.000, sier Moe.

– Hvor mye kan den bli på?

– Det er jeg ikke helt sikker på nå, men det blir ikke en dobling.

Vurderer utvisning fra landet

Tirsdag sperret fire aksjonister i «Stopp oljeleitinga» E6 ved Nardo I Trondheim. Dagen før sperret seks aksjonister trafikken på Elgeseter bru.

Gruppa er en del av en internasjonal kampanje, som har varslet at aksjonene også skal spre seg til andre steder i Norge i løpet av uka, skriver Adresseavisen.

Til NRK tirsdag ga Frp-leder Sylvi Listhaug uttrykk for at utlendingene som deltar i aksjonene bør utvises fra landet. Politijurist Moe sier politiet ikke har tatt stilling til det per nå.

– Det vil i så fall gjelde de som ikke har lovlig opphold her. Det vil bli vurdert, og jeg har heller ikke oversikt over hvor mange det gjelder.

– Men det kan være aktuelt?

– Det kan være aktuelt, det vil bli vurdert hvis det er hjemmel for det.

Fra andre land

Stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Arve Nordtvedt sier til NRK at de vurderer utvisning i forbindelse med aksjonene, men det er ikke nødvendigvis noe de har anledning til:

– Så vidt jeg kjenner til, er ikke dette folk som har kommet fra utlandet kun for å demonstrere, men de har en oppholdstillatelse i bunn, og da er det ikke like enkelt å utvise dem, sier han til NRK.

Politiet har tidligere opplyst at flere av aksjonistene er fra andre europeiske land.