Rett før påske ba Møre og Romsdal politidistrikt folk om å være oppmerksomme på pågående blomsterselgere, og ikke slippe dem inn i huset. Det var da kommet meldinger om at flere eldre personer i Fræna hadde fått blomsterselgere på døra.

Onsdag fikk politiet en ny melding om pågående, utenlandske blomsterselgere i Eide/Fræna-området.

– Det er et par roseselgere som var pågående og gikk på eldre folk. Det er vanskelig å si akkurat hva de har gjort, men vi sender en patrulje dit for å undersøke i forebyggende øyemed, sa operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav da politiet var på vei.

– Ser det hvert år

Det har så langt i dag kommet kun én melding om blomsterselgerne.

– Men fra før har det vært flere meldinger om dette på forskjellige plasser. Det er tiden for det, vi ser dette hvert år og det er en kjent problematikk, sier Molnes.

Senere onsdag opplyser poliiet at patruljen hadde avsluttet jobben på stedet.

– Det er ikke grunnlag for å si at det er skjedd noe straffbart i forbindelse med blomstersalget, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Oppholde husverten

Da politiet gikk ut med advarselen før påske, sa politioverbetjent Stig Lyngstad at blomsterselgerne har ett formål med besøket:

– De vil inn for å lure til seg penger. Kommer det to inn kan den ene oppholde husverten, mens den andre kan snuse rundt. Da kan det fort ende med tyveri, det er det flere eksempler på, sa Lyngstad til Romsdals Budstikke.