Politiet om kristiansunder som brøt karantenebestemmelsene: – Forelegget vil bli opphevet

Mann fikk justert smittebot på 40.000 kroner.

DEL

Møre og Romsdal politidistrikt meldte tirsdag ettermiddag i 17-tiden at en mann i 50-årene fra Kristiansund har vedtatt et forelegg på 40.000 kroner for to brudd på karantenebestemmelsene i smittevernloven.

Men nå har to overtredelser blitt til én, og politiet har justert forelegget. Mannen protesterte mot framstillingen av saken og fikk medhold.

Mannen kom hjem fra England 15. mars og skulle ha gått i karantene for 14 dager, men møtte i stedet på arbeid allerede 21. mars. Noen dager etter dette hadde han influensasymptomer og møtte opp på et legesenter for testing av smitte.

Testen skal i ettertid ha påvist Sars-Cov-2 og Covid-19 symptomer. At han møtte opp på legesenteret medførte at lege og personale ved legesenteret måtte i karantene sammen med flere pasienter. Legen samt to personer han utførte arbeid for den 21. mars har i ettertid testet positivt for smitte, meldte politiet.

Klokken 19 kommer politiet med en korrigering:

«Den botlagte mannen har trukket tilbake vedtakelsen av forelegget. Han hevder at han ikke har gjort seg skyldig i to overtredelser av karantenebestemmelsene, men han erkjenner den ene. Nærmere undersøkelser bekrefter mannens versjon», skriver politiet.

Legen som ble smittet var til stede da han utførte arbeid 21. mars. Den bøtlagte har ikke oppsøkt den smittede legen på legesenteret der han jobbet. Da han senere testet seg skjedde det i tråd med retningslinjene fra helsemyndighetene.

– Det opprinnelige forelegget vil bli opphevet og det vil bli utferdiget et nytt forelegg for én overtredelse av karantenebestemmelsene , sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt.

Artikkeltags