Det var særlig ett område i byen som fikk spesielt mange besøk av politiet natt til søndag. Nemlig Kirkelandet i Kristiansund sentrum. Der startet bråke allerede på en fest rundt 22-tiden fredag kveld.

– I Kirkelandet i sentrum var det en slåsskamp på en fest mellom festdeltakerne. Før vi kom dit hadde de mistenkte gått fra stedet, men vi kjenner identiteten deres, og det er opprettet en anmeldelse på forholdet. Det er ikke snakk om noen personskade, men det blir fulgt opp, men vi har ikke konkludert på forhånd. For det er alltid to sider av en sak, melder operasjonsleder Borge Amdam.

Litt senere på kvelden måtte en patrulje rykke ut til gågata i Kristiansund.

– I gågata var det meldt om en person som var veldig hissig. Det viste seg å være flere personer som bråkte og kranglet med hverandre på stedet. Det var særlig én person som var aggressiv, og han fikk beskjed om å roe seg og gå bort fra stedet. Det pålegget fulgte han og vi fikk skilt partene, forklarer operasjonsleder.

Måtte kjøre to kvinner hjem

Politiet måtte også hjelpe to kvinner hjem fra byen. Om de fikk drosjetakst for bilturen er uvisst, men uansett er det å bli kjørt hjem av politiet langt rimeligere enn å overnatte på politistasjonen.

– I to-tiden i natt møtte politiet to kvinner i midten av tjueårene som var beruset, og hadde problemer med å komme seg hjem på grunn av beruselsen. De fremsto til å ikke være i stand til å ta vare på seg selv. Derfor bestemte vi oss for å kjøre dem hjem, der en av mødrene deres sa seg villig til å passe på dem, forklarer Amdam.

– Det var forsøkt å få damene inn i en drosje, men det var ikke drosjen interessert i. Så lenge folk oppfører seg mot oss og ikke er aggressive, så ønsker vi ikke å ta med folk inn i arresten. Så lenge de ikke er til fare for seg selv eller andre. Når det er andre som kan ta vare på dem forsøker vi heller å hjelpe, slik som i dette tilfellet. Det pleier å være bedre enn at vi må passe på dem en hel natt, forklarer politiet om hjemkjøringen.

Krangling på "nach"

Utover natten ble det mer å håndtere på Kirkelandet.

– Vi fikk melding om bråk fra en leilighet i Kirkelandet sentrum i firetiden i natt. Der ble to stykker bedt om å gå, fordi de var uønsket på stedet. Det hadde oppstått krangling mellom flere parter inne i leiligheten. Hva som egentlig har skjedd vet vi ikke, men de var i alle fall ikke ønsket på nachspielet, og forlot stedet. Å forlate stedet når du ikke er ønsket der er som regel lurt, konkluderer operasjonslederen fra Politiet i Møre og Romsdal.

I samme tidsrom møtte politiet en mann som lå og sov et sted han ikke burde sove.

– Rundt samme tidsrom kommer en politipatrulje over en beruset person som ligger og sover gatelangs. Vi stoppet fordi vi ble bekymret for han. Vi fikk heldigvis kontakt med noen venner av han, som overtok ansvaret. Gode venner er godt å ha, sier operasjonsleder Amdam.

– Vet ikke hvorfor han var skadet

En annen mann i tjueårene ringte inn og meldte om personskade på seg selv.

– I halv tre-tiden fikk vi melding om en personskade. Det var en mann i tjueårene som ringte inn selv, og fortalte at han hadde hodeskader. Da vi møtte han så klarte han ikke å beskrive hva som gjorde at han hadde fått dem. Det var ikke snakk om vesentlige skader, men det er uansett noe vi følger opp. Han kan ha vært utsatt for noe, for eksempel en voldshendelse, eller ha falt. Vi vil forsøke å få kontakt med han. Dette skjedde i Kristiansund sentrum. Han ble tatt over av ambulanse og fikk seg en tur til sykehuset for sjekk, forklarer politiet.