Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fant kokain hjemme hos Petter Northug: – Jeg har gjort en stor feil

Idrettsprofilen Petter Northug ble stoppet i fartskontroll torsdag kveld. Politiet fant senere kokain i hjemmet hans.

Det skriver Northug selv i et innlegg på Instagram :

«Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort.»

Advokat Halvard Helle, som er Northugs forsvarer, har uttalt seg til VG.

– Jeg viser til Petters innlegg på Instagram og har ikke ytterligere kommentar til saken, skriver Helle til VG.

NRKs langrennskommentator Jann Post sier til NRK at han synes det er trist.

– Det er lett å fordømme handlingen. Dette er noe han aldri burde gjort, særlig ikke med en promilledom fra før. Men det er også viktig å huske på mennesket Petter Northug oppe i dette. Jeg håper han får den hjelpen og støtten han trenger i tiden fremover, sier Post.

Det er ikke første gang Northug er i trøbbel med politiet. I 2014 promillekjørte den norske skistjernen og krasjet sin Audi i et autovern i Trondheim. Han ble senere dømt til 50 dagers betinget fengsel og en bot for episoden.

Tidligere i år var han også i en rettstvist med Aylar Lie. Lie krevde 100.000 kroner av Northug for innhold i 34-åringens selvbiografi, men tapte i retten.

Northug meddelte at han la opp som skiløper i desember 2018. Siden den gang har han blant annet figurert som langrennsekspert for TV 2, og også utviklet sin egen sportsbrillekolleksjon.

Kommentarer til denne saken