Natt til mandag var det et innbrudd hos Urmaker Jermstad i Molde sentrum. En stjålet bil ble brukt av gjerningspersonene til å komme seg unna, og denne ble forlatt på et jorde på Holmemstranda i Rauma.

Nå ønsker Møre og Romsdal politidistrikt hjelp fra publikum i saken.

– Konkret ønsker man opplysninger fra publikum om noen har observert den stjålne bilen som formentlig ble brukt i forbindelse med innbruddet, i tidsrommet fra klokka 02.00 til den ble forlatt på et jorde på Holmemstranda klokka 05.45. Det dreier seg om en blå BMW x-drive 20D med registreringsnummer YE 87823, skriver seksjonsleder Janne Woie i politiet i en pressemelding.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som har vært i utendørs i Molde sentrum i tidsrommet 02.00–04.00, og ber om at hytteeiere i området Holm-Holmemstranda-Kvasstinden sjekker om det har vært innbrudd på hytta.

To personer ble pågrepet på Holmemstranda mandag. De er begge rumenske statsborgere som kom til Norge et par dager før innbruddet.

– De er begge siktet for bilbrukstyveri og grovt tyveri og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Møre og Romsdal tingrett tirsdag ettermiddag. De siktede har i avhør innrømmet at de var med på innbruddet, men har ikke vært villige til å opplyse noe om hvor tyvegodset er blitt av, sier Woie.

Politiet utelukker ikke at flere personer har vært involvert i innbruddet. Dette kan være hjelpere som ikke var med i bilen på Holmemstranda.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvor store verdier som ble borte fra urmakerforretningen i Molde.