Politiet fikk to bekymringsmeldinger om rystelser i bakken fra naboer til Neon-festivalen i Trondheim fredag kveld.

– Den ene sa at det opplevdes som et mindre jordskjelv, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har kontaktet sikkerhetsansvarlig for festivalen.

– De er orientert om problematikken, sier Gaasvik

– Hunden fikk panikk

Innbyggere i Nyhavna, Svartlamon og Buran forteller til Adresseavisen at de kjente rystelsene. Det skal ha vært verst mellom 21.30 og 22.30.

– Da ristet det ganske mye, og det føltes litt som et jordskjelv. Hunden min fikk panikk, og prøvde å gjemme seg. Det var ganske skummelt, sier Pamela Lipska

Politiet varslet at de ville dra innom festivalen og sørge for at volumet på de dypeste frekvensene blir redusert. Senere lørdag skriver politiet at arrangøren har vært i kontakt med en geolog som sier det ikke er noen fare forbundet med rystelsene.

– Det skal være annen type musikk i kveld og arrangør forsøker også å redusere de laveste frekvensene, skriver politiet.

– Skyldes hopping

Festivalens pressekontakt sier at det kanskje er hopping som er årsaken til rystelsene.

– Det var 18.000 besøkende som var her, det var full fest, sier pressekontakt Live Wermundsen Mork i Neon-festivalen til Dagbladet.

– Vi har snakket med geolog for å være på den sikre siden, og han sier at hele området er sjekket skikkelig i forbindelse med utbygginger. Det finnes ikke kvikkleire her, det er bare berg, så det er ingen fare, sier arrangør Stein Vanebo.

Karpe Diem var hovedartist på festivalens åpningsdag, og leverte en konsert som NRK mente var så god at den gjorde utslag på richters skala.