Viljar Skaufel Sæter, Henrik Dybå-Eidem, Fabian Schrøder og Vendel K. Nilsen på barnelaget var med på en overnattingsturnering fra fredag til søndag for første gang. De fikk masse erfaring og lærdom med seg hjem. Dybå-Eidem ble beste poengplukker med 2,5 av 6 poeng.

Barnelaget fikk for øvrig en vanskelig inngang på turneringen og kom seg ikke til Bergen før fredag kveld på grunn av flere kansellerte fly. På grunn av flykrøllet rakk ikke laget fram til første runde.

Kristiansunds førstelag i juniorklassen greide i siste liten å komme seg forbi andrelaget på sluttabellen. De spilte mot hverandre i sisterunden, og andrelagets spiller, Even Gildestad, hadde vinststilling mot førstelagets Raphael Stuhaug. Med seier til Gildestad, hadde matchen stoppet på 2-2.

Men den tidligere Volda Ørsta-spilleren Stuhaug greide å lure Gildestad inn i en pattstilling og dermed var det førstelaget som vant kampen 2,5-1,5.

Nummer ni

Det ga i sum niendeplass av de 20 lagene som var med. Kristiansund 1 stoppet på 9 poeng.

Porsgrunn-laget Brattås var helt suverene og vant seks av seks kamper og fikk med det 12 poeng.

Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl, Kim André Engvik, Amadeus Sevaldsen Sveggen og Raphael Stuhaug spilte på førstelaget. Lyngsaunet Ytrestøyl og Sevaldsen Sveggen ble beste poengplukkere med fire av seks poeng.

På andrelaget spilte Tarek Alkhatib, Jacek Kotkowski, Khaled Althatib, Andreas Eikrem og Even Gildestad. Det var kun fire i aksjon i hver kamp, men de fem brikkeflytterne fra Kristiansund delte seg opp sånn at alle fikk spille nesten like mye.

Khaled Alkhatib ble beste poengplukker på andrelaget med 3 poeng.

I sum ble det 5 poeng og en 14.-plass til slutt, men i søndagens første kamp var laget helt oppe på førstebordet. Det var nemlig svært jevnt bak suveren Brattås.

Nettopp Brattås var motstander for Kristiansund 2 i femte runde. Her ble det som ventet tøft for spillerne fra Nordmøre. Porsgrunn-klubben vant 4-0.

Aktiv sesong

Kristiansund Sjakklubb har så langt i år hatt en meget aktiv sesong. På sjakkafeene på lørdager har det enkelte ganger vært så mange med at det knapt har vært plass til alle som vil flytte brikker. I tillegg møter mange barn opp på treningene i klubbens lokaler i Hauggata i midtuka. Ungdommene og de voksne er på sin side midt inne i klubbmesterskapet. Spillerne er delt inn i A-klasse og to B- klasser.

Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl er så langt best i den gjeveste klassen. Han har ennå ikke avgitt poeng.