Ikke siden 1960-tallet har IL Braatt sendt skøyteløpere på stevne utenfor egen bane. I helga deltok seks unge løpere fra klubben i Fosenløpet i Bjugn. Samtlige kom tilbake til Kristiansund med personlige rekorder.

– Enkelte trenere fra andre klubber var imponert over prestasjonene, spesielt hos de aller yngste som toppet resultatlistene, både på den korteste (100 meter) og lengste distansen (400 meter). Virkelig bra, sier en stolt Tor Olsen i skøytegruppa til Braatt.

Imponert

Delegasjonen fra Kristiansund dro til Fosen og Bjugn lørdag og ladet opp til søndagens stevne med pizza på hotellet. Neste dag var det klart for Fosenløpet i Fosenhallen, med 54 løpere til start. 26 fra arrangørklubben, 6 fra Braatt, 3 fra Falken og 3 fra TSK. Leinstrand stilte med 16 løpere.

– Det er ganske utrolig at klubbene i Trondheim, som ikke har fått trent på is på grunn av anleggsarbeid på Leangen, kunne stille med 22 løpere til start, sier skøyteentusiast Lars K. Brechan.

Unge skøyterekrutter i IL Braatt er med dette i ferd med å ta hurtigløp tilbake til Kristiansund. Motiverte og dyktige trenere er viktige pådrivere. Ludvig Storvik og Lars Engvik har trent de unge siden skøytegruppa så dagens lys da ishallen kom under tak. Sammen med Svein Erik Olsen trener trioen rundt 15 jenter og gutter i alderen 6-13 år.