De to personene som ble funnet døde i Molde torsdag var skutt, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det ble også funnet et våpen på stedet.

– Det er all grunn til å tro at det er beboerne i boligen som er funnet døde. Vi etterforsker omstendighetene rundt hendelsen, men ut i fra etterforskningen er det ikke holdepunkter for at andre enn de avdøde har vært på bostedet, sier politiinspektør Anders Skorpen-Trøen i Møre og Romsdal politidistrikt.

Det var to eldre personer, en mann og en kvinne, som ble funnet døde i en bolig i Molde torsdag ettermiddag. Politiet fikk melding klokken 13.30 fra en person som hadde kommet til stedet. En patrulje ble sendt ut, og ble det konstatert at personene var døde.

De kriminaltekniske undersøkelsene ble ferdige sent samme dag. Politiet har også gjort vitneavhør og rundspørring. Sikker identitet og dødsårsak vil bli fastslått gjennom obduksjon over helga.

Ingen siktede

Politiet vil ikke si noe om hva slags våpen som er blitt brukt, ifølge Romsdals Budstikke.

– Det vil vi ikke gå ut med nå av hensyn til etterforskingen. Det gjenstår flere avhør og vi er redd for at informasjon rundt hva slags våpen som er brukt vil kunne påvirke de som kan sitte med relevant informasjon, sier etterforskningsleder Anders Skorpen-Trøen til Romsdals Budstikke.

Ingen er så langt siktet i saken. Politiet opplyser at de heller ikke jakter på en gjerningsperson. På spørsmål fra Romsdals Budstikke om saken gjelder et selvdrap, svarer Skorpen-Trøen at politiet jobber etter flere hypoteser.