Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter like før klokken 11.30 lørdag.

Politiet meldte fredag kveld at de lette etter en 65 år gammel mann som var meldt savnet i Eide i Hustadvika kommune. Leteaksjonen ble etter hvert trappet opp natt til fredag og lørdag morgen og formiddag, med bistand fra blant annet Møre og Romsdal Røde Kors Hjelpekorps, som sendte ut mannskap fra Molde, Kristiansund og Tingvoll.

– Leteaksjonen pågår ennå. Nå har vi gått ut med bilde av mannen på Twitter, og vi ønsker å få beskjed dersom noen har observert ham. Han ble sist sett på butikker i Eide sentrum rundt klokken 12.00 fredag, sa operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Borge Amdam like før klokken 09.00 lørdag.

– I tillegg til at mannskap er ute og søker, har vi også en god del andre redningsressurser som vi bruker i søket etter mannen, som hunder, helikopter og droner. Vi kommer også til å bruke båter, og vi oppfordrer folk som bor i Eide-området til å sjekke hager og boder, la han til.

Leteaksjonen resulterte altså i et funn av en død person.

– Søket avsluttes. Varsling av pårørende pågår. Vi har ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn en ulykke. Saken vil allikevel følges opp med etterforskning for å avdekke hendelsesforløpet, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Like etter klokken 13.00, opplyser Amdam at den døde personen ble funnet ved sjøkanten i nærheten av Eide sentrum, og at det er stor sannsynlighet for at dette er den savnede mannen.

– Men dette kan vi ikke fastslå før det er gjort en endelig identifisering, sier operasjonslederen.

LES OGSÅ:

Les også

Da «Ida» fikk vite at faren hadde fått informasjon om livet hennes, forsøkte hun å ta sitt eget liv – nå kritiserer hun statsforvalterens rutiner