Permitteringsperioden må utvides, og den må utvides NÅ!

Av
DEL

LeserbrevAvdelingslederne i Fellesforbundet i Møre og Romsdal er dypt bekymret for situasjonen.

Konsekvensene av at Regjeringen ikke vil utvide permitteringsperioden fra 26 uker til 52 uker vil bli store!

Ved å utvide permitteringsperioden til 52 uker, vil mange av bedriftene ha bedre tid på å omstille seg og til å få økt aktivitet.

Da pandemien tok tak for alvor i Norge i mars 2020, ble det satt i gang en rekke tiltak for å ivareta og redde arbeidsplasser. Blant disse var redusert arbeidsgiverperiode i forbindelse med permittering og en lønnskompensasjon som skulle tilsvare full lønn for ansatte som var lavtlønnet.

Nå står vi overfor en ny og stor utfordring, permitteringsperioden på 26 uker nærmer seg med stormskritt. Dette fører til en enorm usikkerhet i bedriftene på om de kan klare å sysselsette sine arbeidstakere etter at permitteringsperioden er avsluttet.

I flere bransjer, eksempelvis innenfor hotell- og restaurant og deler av industrien, er situasjonen prekær og konsekvensene av den brå nedgangen viser seg via både kortsiktig og langsiktig økonomi.

Høyre og Frp sørget i går for at det ikke er nødvendig med ekstraordinært møte i Stortinget for å løfte saken om dagpengeperioden, og mener ordningen som foreligger i dag er bra nok.

Det er den ikke!

Flere bedrifter teller nå på knappene og vurderer nedbemanning for å kunne overleve denne krisen.

Hotellkjeder, som eksempelvis Scandic, har allerede satt i gang prosessen med nedbemanning. Dette kunne vært unngått dersom dagpengeperioden hadde blitt utvidet til 52 uker.

Konsekvensene blir store for arbeidstakerne, familiene, bedriftene og samfunnet om man nå kommer i en situasjon der mange blir arbeidsledige som følge av den situasjonen vi er i og som en konsekvens av at regjeringen ikke tar tak for å sikre både arbeidstakere, bedrifter og samfunnet.

LO og NHO er enige om at permitteringslengden må utvides.

Regjeringen må på banen NÅ, og det må komme endringer i permitteringsperioden NÅ!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags