[Nidaros]: Det var Per Arve Vullum (49), bosatt på Ranheim i Trondheim, som omkom da han ble tatt av brottsjø på Senja 28. februar.
Vullum er opprinnelig fra Surnadal.
Nidaros har fått tillatelse fra pårørende om å publisere avdødes navn og bilde.
Vullum, en ivrig hobbyfotograf, var på tur i Nord-Norge da han tok turen ut til Tungeneset for å fotografere. En annen hobbyfotograf var også til stede, men sto et stykke unna da fire til seks meter høye bølger trakk 49-åringen med seg i havet fra svabergene.
Etter rundt en halvtime fikk redningshelikopteret Vullum med seg opp av sjøen. To dager etter ulykken, ble han erklært død.
Aktiv i ulike miljøer
Ralph Simonsen var kollega og venn av den avdøde 49-åringen. I en reportasje i Folkebladet fredag forteller Simonsen at Vullum var en mann som alltid stilte opp, som hadde et fantastisk hjerte for frivillighet og en som fikk folk til å samarbeide på tvers av tilhørighet.
– Han var en fabelaktig mann som var aktiv i ulike miljøer, som var godt kjent i området, sier Simonsen til Nordlys/Senja247.
Vullum var som sagt godt kjent i området og hadde ved flere tidligere anledninger vært på Senja. Men Tungeneset er kjent som et sted hvor svabergene kan være farlige i dårlig vær. Også tidligere har folk havnet i sjøen der, kunne politistasjonssjef på Finnsnes, Arnold Nilsen, fortelle Nidaros ved tidligere omtale av ulykken.
– Når det er sterk vind og høy sjø, så er dette et område hvor det kan være risikabelt å gå ned mot sjøen, sa Nilsen til Nidaros.
Da var det allerede snakk om at det skulle skiltes i området om at det kan være farlig å ferdes der.
Fareskilt
Hugo Fagermo er ansvarlig for oppfølgning, drift og vedlikehold av Nasjonale turistveger i Nord-Norge, der Tungeneset inngår. Han har satt en grafisk designer i gang med å lage et opplysningsskilt på stedet.
– Med et fareskilt vil vi med tekst eller symboler opplyse at bølgene kan være farlige. Turistene ser ikke helt det, når de ikke er vant med forholdene, sier han til VG fredag.