Pensjonistoppgjøret 2020: – De som har minst, får minst

Pensjonister og trygdede ble de store taperne dette året i likhet med de foregående fem oppgjør, skriver Atle Kvammen i Industri- og næringspartiet. (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Pensjonister og trygdede ble de store taperne dette året i likhet med de foregående fem oppgjør, skriver Atle Kvammen i Industri- og næringspartiet. (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Leser brev til Tidens krav om pensjonistoppgjøret 2020.

Onsdag 2. september la vår Arbeids- og sosialminister fra Høyre frem det som var «tilbudet» til dagens pensjonister og uføre. Som de siste fem-seks årene, viser styresmaktene nok en gang utakknemlighet ovenfor dem som har bygget landet og skaffet oss en av verdens beste velferdsstater.

Pensjonister og trygdede ble de store taperne dette året i likhet med de foregående fem oppgjør. Ved å tilby en redusert kjøpekraft, sender man et sterkt signal til dem som har servert «dessertgenerasjonen» på sølvfat, hvor lite man verdsetter deres innsats.

Generasjonene som nå er pensjonister, og ikke minst dem som ofret sin karrière for at ektefellen skulle kunne bidra til oppbygging av landet, minstepensjonistene, blir nå straffet og ikke belønnet. Industri- og næringspartiet (INP) stiller seg negativ til den trenden vi nå ser innen trygdeoppgjør. Dette er ikke bare borgerlig politikk, den ble startet i 2011 da Arbeiderpartiet satt ved makten. Pensjonister og trygdede skal til enhver tid være offerlammene, dette må det bli en slutt på.

Pensjonister og trygdede har siden 2011 hatt fem oppgjør som medførte nedgang i kjøpekraft. Lønnsveksten på Stortinget har siden 2013 ligget på 3-4%. Hvorfor skal vi som stiller til valg og velger å ta verv på vegne av folket overgå dem som har bygget landet? Lønnssatsene på Stortinget er også førende for hvordan andre folkevalgte blir belønnet, uavhengig av resultater.

Vi ser at de som har minst, stadig får mindre, til tross for politikernes store og fine vendinger under valgkampen. Det er på tide med en kursendring, og ikke minst hvordan godene blir delt. I dagens samfunn står det daglig frem personer som viser hvor store forskjellene er i det reelle Norge. Vi hører stadig om skrekkeksempler hvor differansene i samfunnet blir større. Det er på tide med en stor endring innen velferdsstaten.

INP stiller til valg 13. september 2021. Vi har et klart fremtidig mål om å bli det nye føringspartiet. Norge trenger et parti som vil bygge Landet. Vi stiller til valg med klare mål for kursendringer, spesielt til kamp mot avviklingsspøkelset, men også med krav om at dagens pensjonsordning må endres. Vi skal øke levestandarden for, og belønne dem som har bygget landet vårt opp til den velferdsstaten vi alle nyter godt av i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken