Pellegrino-saken fører til nytt regelverk

KBKs Amahl Pellegrino under eliteseriekampen mellom Aalesund og Kristiansund på Color Line Stadion.

KBKs Amahl Pellegrino under eliteseriekampen mellom Aalesund og Kristiansund på Color Line Stadion. Foto:

I etterkant av at KBKs Amahl Pellegrino ble utsatt for rasistiske tilrop i bortekampen mot Aalesund, skal det lages en nytt regelverk i norsk idrett.

DEL

Det er et nylig nedsatt utvalg som skal utarbeide en felles veileder til bruk for klubber og ledere i rasismesaker i norsk idrett, skriver VG.

Norsk Toppfotball, Norges Idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) er blant organisasjonene som vil delta i arbeidet.

Dette skjer som en direkte konsekvens av hendelsen med Kristiansunds Amahl Pellegrino i kampen mot Aalesund.

Den nye veilederen skal gjøre det lettere for klubbene å vite hvordan man skal opptre når rasismeepisoder oppstår, og skal være klar før sesongstart i 2021.

– Å stenge folk ute er ikke nok. Vi må ha mer i verktøykassen. Alle som framsetter rasistiske utsagn må gjennom et holdningsskapende program. Da må man ut og møte synene sine i døren. Det er en mer riktig og moderne måte å endre grumsete holdninger på. En mye verre skammekrok, sier Freddy Dos Santos i Norsk Toppfotball til VG.

Dette betyr at Aalesund-supporteren som er utestengt fra Color Line stadion ut 2021-sesongen skal gjennom et «voksenopplæringsprogram» før han kan komme tilbake som tilskuer, bekrefter AaFKs klubbdirektør Geir S. Vik til VG.

Vik sier ellers til avisen at det foreløpig ikke er grunnlag for å ettergå flere supportere for rasisme. Amahl Pellegrino mener selv at det var flere enn én person som ropte hatefulle ytringer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken