Pellegrino applauderer rasisme-grep

Christian Michelsen og Amahl Pellegrino etter eliteseriekampen på Color Line Stadion.

Christian Michelsen og Amahl Pellegrino etter eliteseriekampen på Color Line Stadion. Foto:

Av

Norsk fotball skal fronte en ny kampanje mot rasisme. Tiltaket kommer under to uker etter Amahl Pellegrinos vonde opplevelse i Ålesund. – Jeg har virkelig troen på dette, sier KBKs målmaskin.

DEL

På vegne av idretten går interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball i bresjen for å få på plass et felles regelverk for hvordan klubber skal håndtere rasismesaker. Det skjer etter at Kristiansund-stjernen Pellegrino fikk rasistiske tilrop mot seg fra tribunen i 2-1-seieren mot Aalesund 4. oktober.

– Vi skal bruke saken til å få en endring i samfunnet. Til tross for at vi er i 2020, skjer sånne ting. Det er ikke akseptabelt, sier direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball til Eurosport.

Han møtte idrettspresident Berit Kjøll få dager etter episoden i Ålesund. De ble da enige om å trappe opp kampen mot rasisme med et nytt prosjekt.

AaFK har utestengt en tilskuer fra klubbens hjemmekamper ut 2021-sesongen, men flere har ment at straffen ikke er streng nok. Siden har Øverland erkjent at toppfotballen har manglet felles rutiner for rasismesaker.

#Stopp

Den nye kampanjen har fått navnet «#Stopp». Tidligere Vålerenga-profil Freddy dos Santos blir prosjektleder, og han henter inspirasjon fra antirasismearbeidet til «Kick it Out» i England. Han mene utestengelse ikke er løsningen alene.

– Det å ha kun ett middel i verktøykassen, som kun er utestenging, blir en gammeldags måte å reagere på. Vi mener verktøykassa må fylles opp med andre midler. Det å bare stenge folk ute er ikke den beste måten å få folk til å endre holdningene og handlingene sine på, sier dos Santos til Eurosport.

Amahl Pellegrino er svært positiv til kampanjen som nå lanseres.

– Jeg har virkelig troen på dette. Det viktigste er ikke nødvendigvis at personene straffes, men at samfunnet forstår at dette ikke er greit, sier han til Eurosport.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken