Gå til sidens hovedinnhold

Passasjerer på Hurtigruten-skipet «Fridtjof Nansen» bedt om å holde seg på lugaren

Artikkelen er over 1 år gammel

Inntil resultatene av testingen av mannskapet på MS «Fridtjof Nansen» er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugaren, opplyser Hurtigruten.

De første testene blir levert i Ålesund tirsdag for rask analysering. Hurtigruten kommer tilbake med mer informasjon om testresultater når disse er klare, opplyser selskapet i en pressemelding.

Fire av mannskapet er isolert om bord med lette forkjølelsessymptomer.

Går langs norskekysten

Ekspedisjonscruiseskipet er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Det er 171 passasjerer og 162 mannskapsmedlemmer om bord.

«Fridtjof Nansen» passerte Nordmøre i morgentimene tirsdag, på vei sørover mot Ålesund.

– Vi tar alle forholdsregler. På MS «Roald Amundsen» er så å si alle besetningsmedlemmene som har testet positivt, uten noen form for symptomer. Derfor har vi bestemt oss for å teste alle i mannskapet på ekspedisjonscruiseskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen for å være på den helt sikre siden. Også alle gjestene på begge ekspedisjonscruiseskipene får tilbud om å teste seg, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten i pressemeldingen.

«Fridtjof Nansen» har gått forbi Nordmøre gjennom sommeren, hvor det blant annet har tatt seg god tid mellom Smøla og Tustna.

Tidens Krav fikk i forrige uke tips om at «Fridtjof Nansen» lå helt stille på fjorden på innsiden av Smøla, men forklaringen var at mannskapet sat­te ut små tenderbåter som sei­ler rundt i om­rå­det, som en del av opp­le­vel­sen for de reisende.

Alle koronatestes på «Spitsbergen»

Samtidig som det er isolering på lugaren på «Fridtjof Nansen», blir alle om bord i MS «Spitsbergen» koronatestet i Tromsø. Ekspedisjonsskipet har planlagt ankomst i Tromsø onsdag, og ingen får gå i land før de har testet negativt for korona, opplyser Hurtigruten.

Skipet som er på vei fra Svalbard til Tromsø skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande, opplyser Hurtigruten i en pressemelding.

– Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph i pressemeldingen.

Han understreker at det ifølge legen om bord ikke er mistanke om koronasmitte verken hos mannskap eller gjester, og at selskapet er i tett dialog med myndighetene i Norge og følger deres anbefalinger.

Kommentarer til denne saken