Det norske laget var i tet etter at brødrene Bø hadde gått sine etapper, men for Solemdal ble duellen mot franske Justine Braisaz for tøff. Det franske laget overtok ledelsen og gikk til slutt inn til en klar seier i slovenske Pokljuka.

For Tandrevolds del handlet det meste om å sikre norsk 2.-plass foran Tyskland på ankeretappen. I mål var hun 40,6 sekunder bak Frankrike. Tyskerne fulgte ytterligere 20,8 sekunder bak.

Det norske laget var for øvrig svekket som følge av fraværet til Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland. Lørdag formiddag kom nyheten om at Eckhoff har fått en lett virusinfeksjon.

– Vi er veldig fornøyde. Det er et fantastisk resultat. Vi visste at franskmennene hadde et veldig sterkt lag på papiret. Men kampen mellom Norge og Frankrike fortsetter, sa Tarjei Bø etter 2.-plassen.

Thingnes Bø strålte

Han la et godt grunnlag for det norske laget med fullt hus både på liggende og stående skyting sin åpningsetappe. 31-åringen gikk også sterkt i sporet og vekslet snaue sju sekunder bak franske Quentin Fillon Maillet, som har vist knallgodform.

Johannes Thingnes Bø trengte to ekstraskudd på liggende skyting, men heldigvis for Norges del trengte Frankrike det samme. 26-åringen stakk ifra franske Simon Desthieux og tyske Johannes Kühn på etappen, og med fullt hus på stående ledet Norge med hele 16,1 sekunder halvveis.

Thingnes Bø har gjort comeback i Pokljuka etter å ha blitt far. Selv med to gode løp (seier på normaldistansen torsdag) er han ikke helt fornøyd med formen.

– Jeg er ikke like spretten som jeg var før jul. Jeg synes det fungerer bra, men jeg er ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg mangler litt, erkjente han overfor NTB etter en uke med mange bleieskift og lite søvn.

Ledelsen røk

Synnøve Solemdal ble tatt igjen av franske Braisaz tidlig på sin etappe, men Tingvoll-jenta skjøt strålende og var ferdig på kun 21 sekunder på liggende. Samtidig trengte Braisaz ett ekstraskudd.

Likevel røk ledelsen da Solemdal bommet to ganger på stående skyting. Braisaz gikk sterkt i sporet og sendte lagvenninnen Julia Simon av gårde med et forsprang på 41,9 sekunder.

– Jeg var veldig forberedt på at Justine kom bak meg, og at jeg skulle gå mitt eget løp og la henne gå forbi. Det var en vanskelig dag for meg i løypa, men jeg er fornøyd med mitt eget løp, for jeg hadde ikke mer å gi, sa Solemdal.

Mens Frankrike fosset videre, kjempet Ingrid Landmark Tandrevold for norsk 2.-plass i duellen mot vertsnasjonen Tyskland. 23-åringen skjøt feilfritt, noe tyskerne ikke klarte. Med det sikret Fossum-utøveren norsk 2.-plass.

Søndag står fellesstarter på programmet i Slovenia.

(©NTB)