Gå til sidens hovedinnhold

Pål Farstad blir nytt styremedlem ved Høgskolen i Molde

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye styremedlemmer ved Høgskolen i Molde (HiM) for perioden 1. august 2019 til 31. juli 2023.

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet heter det at Pål Farstad (V) er oppnevnt som ett av flere nye styremedlemmer ved Høgskolen i Molde.

Departementet har oppnevnt Berit Brendskag Lied, Pål Farstad, Haakon Bryhni og Hilde Aspås til å være styremedlemmer ved Høgskolen i Molde i neste periode (1. august til 31. juli 2023).

Varamedlemmer er Gro Holst Volden og Ali Rana.

– Jeg er veldig glad for at disse har sagt ja til å sitte i styret. Jeg tror de vil bidra til å styrke høyskolens rolle som aktør i regionalt næringsliv og offentlig sektor, men også til å tydeliggjøre høyskolens sin rolle i det nasjonale institusjonslandskapet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Kort om de nye styremedlemmene:

Berit Brendskag Lied fra Molde er regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt. Hun er nåværende styremedlem og fortsetter i en periode til. Brendskag Lied kjenner institusjonens strategi og potensial godt. Hun har lang erfaring fra offentlig sektor i regionen innenfor samferdsel.

Pål Farstad fra Kristiansund er senior bedriftsrådgiver i Triangel Consulting AS. Han er politiker med lang erfaring fra regional og nasjonal politikk. Han har også betydelig regional næringslivserfaring fra hele fylket.

Haakon Bryhni fra Oslo er professor ved SIMULA og har betydelig relevant akademisk kompetanse for høgskolen og har også omfattende erfaring fra oppstarts- og innovasjonsselskaper som gründer, styremedlem og investor. Han har mastergrad fra NTNU og doktorgrad fra UiO.

Hilde Aspås fra Molde er nåværende styremedlem og fortsetter i en periode til. Hun er daglig leder for iKuben, et regionalt industrinettverk som koordinerer aktiviteter mellom industribedrifter, FoU- og utdanningsmiljøene og virkemiddelapparatet. Hun kjenner godt til høgskolens virksomhet og har lang relevant erfaring fra både offentlig virksomhet og privat næringsliv.

Varamedlemmer:

Gro Holst Volden (Trondheim), forskningssjef Bygg og miljøteknikk NTNU

Ali Rana (Oslo), direktør for Digital and Agile Transformation i PA Consulting Group

Styret har totalt 11 medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to varamedlemmer. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studenter.

Kommentarer til denne saken