Jo, Tidens Krav, jeg synes dere er på villspor når dere ikke lenger ønsker å være en meningsbærende avis om kultur (utenom fotball)! Redaktørens svar på lederplass til Wigdis Wollans gode innlegg, «Kulturjournalistikk på villspor», måtte jeg lese flere ganger for å se om jeg leste riktig! Det er lenge siden jeg har vært bidragsyter innen kulturen på Smøla, så jeg kan tillate meg å være en av leserne som Tidens Krav sier at de skal skrive for!

Nedvurdering

Jeg ble skuffet da jeg leste dette svaret, som jeg mener er ei utrolig nedvurdering av leserne av avisa. Og jeg håper at dette ikke er ment så nedlatende overfor amatørkulturarbeidere som det ser ut som i lederartikkelen. De som driver med kunst og kultur er interessert i seriøs kritikk, ikke kun ros, som redaktøren antyder. Dette gjelder ikke bare «Fru Guri», som var utgangspunkt for Wollans kritikk, men alle store kulturarrangementer. Tidens Krav har hatt mange strålende journalister som har sett på forestillingene med et nødvendig distansert blikk, og kommet med gode vurderinger av de ulike prestasjonene. Dette har blitt lest av både aktører og publikum, og gjerne også ført til forbedringer i oppsettingene. Skal Tidens Krav igjen bli en slik viktig meningsbærer, er det nødvendig med ei redaksjonell linje som sier at seriøs kulturjournalist er viktig!

Sleivete og tøvete

Kunstnere og kulturarbeidere legger ned mange arbeidstimer for å skape noe av betydning for folk i kommunene på Nordmøre, og mange kommuner bygger sin identitet på å være gode kulturkommuner. Dette ønsker tydeligvis ikke TK å være en del av. En verre abdisering som betydningsfull kulturavis enn det som kommer fram i lederartikkelen, er det lenge siden jeg har sett! Det er både sleivete og tøvete når Tidens Krav skriver «at for lokale amatører er (det) i alle fall ingen glede i en anmeldelse om den ikke bare er positiv.»

Skal Tidens Krav igjen bli en slik viktig meningsbærer, er det nødvendig med ei redaksjonell linje som sier at seriøs kulturjournalist er viktig!

Magne Gjernes

Jeg har stor forståelse for at Tidens Krav må justere sitt journalistiske arbeid ut fra økonomi, og at det ikke alltid er lett å finne kvalifiserte journalister til å vurdere kvaliteten på ei forestilling. Og jeg synes det er flott med reportasjer rundt arrangementer, slik Tidens Krav gjør. Det fortjener dere ros for! Jeg tror likevel Tidens Krav er på villspor når dere skriver at kulturjournalistikken bør være i stadig utvikling med fokus på hva leserne er opptatt av, og ikke det arrangørene mener er viktig! Dette er ganske nedlatende overfor arrangører som står på, og som så absolutt er avhengig av å tilby publikum forestillinger av god kvalitet. Uten det blir dette arrangører som ikke kan holde på lenge. Personlig hopper jeg i alle fall glatt over bildeserier av folk som har vært på et arrangement!

Trist lesing

Selv har jeg forsvart Tidens Krav mange ganger, fordi jeg mener det er viktig at Nordmøre har ei seriøs avis som formidler stoff av god kvalitet. Etter å ha lest lørdagens leder, er jeg ikke så sikker på om dette er ei målsetting fra TK når det gjelder kultur.

Dessverre redaktør: Lørdagens leder var trist lesing, synes jeg.

Les også

Kulturjournalistikk på villspor

Les også

Kulturjournalistikk på lesernes premisser

Les også: TK kaster maska

Les også: Nedlatende om kulturstoff

Les også: Sjokkert over TKs kulturdekning