Øyvind og Beate får stipend

Øyvind Nikolaisen Innerby fra Kristiansund, Beate Skomsøy fra Frei fikk stipend. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Øyvind Nikolaisen Innerby fra Kristiansund, Beate Skomsøy fra Frei fikk stipend. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Øyvind Nikolaisen Innerby fra Kristiansund, Beate Skomsøy fra fra Smøla (bosatt på Frei) og Oskar Andreas Ørskog fra Ålesund får stipend til å utvikle seg som kokk- og servitør.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune. De tre får 40.000 kroner hver for å dekke utgifter til videreutvikling.

Fylkeskommunen lyste i sommer ut stipend til ungdom mellom 19 og 25 år som ønsker å satse på en karriere i restaurant- og matfag. Reiselivsnæringa har stort behov for flere faglærte kokker og servitører, og stipendet er ett av flere tiltak fylkeskommunen gjennom prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» har satt i verk for å møte dette behovet.

- Opplevelsesnæringa er helt avhengig av fagfolk som brenner for det å utvikle og formidle historia i matopplevelsene. Bransjen skriker etter faglært arbeidskraft, og vi håper dette kan bidra til å få unge til å fortsette i næringa og videreutvikle denne, sier prosjektleder Jan Sverre Sivertsen.

Øyvind Nikolaisen Innerby er servitør og bartender hos Bryggekanten Brasserie og Baches Bar, og vil bruke stipendet til å utdanne seg ved offentlig godkjent fagskole for drikkevarer.

Beate Skomsøy er servitør og er spesielt opptatt av vin. Hun har tatt eksamen som vinkelner, og ønsker å bygge videre på kunnskapen. Skomsøy har vært vikarlærer på kokkelinja i videregående, noe som har gitt mersmak.

Oskar Andreas Ørskog er kokk, og skal bruke stipendet til hospitering og praksisperiode hos restauranter som har fokus på økologisk drift, bærekraftige råvarer og sesongbasert kjøkken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken