– Ååh, jeg føler jeg trenger litt hjelp i denne runden, altså.

Øyvind Weiseth er i Oslo og øver og øver og øver til nok en opptreden på «The Voice». Nå er det bare åtte deltakere igjen. To av dem ryker ut fredag.

– Jeg har så lyst å være med videre, smiler Øyvind.

– Samtidig som vi er en så fin gjeng, vi som er med. Dermed har jeg ikke lyst at noen av de andre skal ryke ut heller, smiler han.

I forrige runde var det publikum som stemte fram sine favoritter.

Slik blir denne gangen også. Tidligere har det vært mentorene som har valgt med seg den de har hatt mest tro på.

– Det er jo folk som bestemmer. Det er så skummelt, men jeg kan ikke annet enn å gjøre mitt beste og å være meg selv.

Synger Sondre Justad-låt

Han forteller at han denne gangen skal vise en litt annen side av seg selv. Det er ikke fritt for at det har blitt en del store følelser i låtvalgene i de forrige rundene.

– Det har vært mye sipping fra meg, ler han.

Fredag får du oppleve Øyvinds Weiseth som synger «Riv hjerte» av Sondre Justad. Og du får oppleve en Øyvind som bryner seg på instrument nummer tre i denne konkurransen. Hittil har han spilt kassegitar to ganger og piano én gang. Denne gangen blir det elgitar.

– Jeg syns det er en så fin kontrast mellom beinhard tekst på den sangen og mer fart i musikken. Da kan jeg spille elgitar og leke rockestjerne.

Det er ikke til å skjule at han er veldig spent.

– Det er vanskelig å vite om det slår an. Det har vært mye seriøst fra meg tidligere i programmet, jeg har ikke fått smilt så mye. Denne gangen føler jeg at jeg kan vise at jeg koser meg glugg.

Spilte på Tingvoll forrige helg

Det blir ikke tid til å mye jobbing utover å være med i The Voice» – som han ser på som en investering – men forrige helg fikk han luftet seg litt på Nordmøre. Han gjestet Kulturvekkå i Tingvoll og Musikklikarlauget sin konsert på Meisingset.

– De hadde satt det opp så fint med stolrekker og fullt hus. Det føltes som å være i en kultursal, forsikrer han.

Spillejobben var en kjærkommen avveksling fra «The Voice».

– Jeg fikk helt overtenning. Egentlig skulle jeg spille i tre kvarter, men jeg holdt visst på i halvannen time.

Opplevelsen får han til å gjenta budskapet sitt om at jo mer han får vist seg fram på TV nå, jo mer kan han reise rundt og spille på et sted nær de som har stemmer på han – etter hvert.

– Jeg setter så stor pris på at stemmer på meg og sender meldinger. Det er så mye fine ord, sier han takknemlig. Etter forrige livesending tok det to døgn før han åpnet sosiale medier. Og der fant han bare heiarop.

– Forrige søndag satt jeg på flyplassen og vente på et forsinket fly, med tårer i øynene. Det var så mange fine meldinger å lese. Jeg svarer på alle og er dypt takknemlig for alle som både stemmer på meg og tar seg bryet med å sende meg et heiarop.

Hvis Øyvind klarer seg denne gangen også, står han på scenen neste fredag også.

Selve finalen i «The Voice» 2022 er 27. mai.