[Nettavisen]: Det er nå over en million som betaler 3,99 dollar, eller 49 kroner i måneden for Snapchat+, som gir tilgang til ekstrafunksjoner på det sosiale mediet.

Det gir tilgang til 11 ekstrafunksjoner, som vanlige Snap-brukere ikke har. Plus-abonnementet ble lansert i juni, i et forsøk på å øke inntektene, ifølge Reuters. Det er fordi annonsemarkedet, som selskapene bak store sosiale medier som Snap, Twitter og Meta Platforms tjener mesteparten av pengene sine på, er svekket.

Inflasjonen påvirker nemlig de store selskapene også, og de økte prisene fører til at selskapene kutter ned på markedsføringen.

Fire nye funksjoner

Mandag ble fire nye funksjoner lansert. Disse inkluderer nye appikoner for Snap, og muligheter for at abonnenters meldinger vil bli mer synlige for kjendiser på Snapchat.

I tillegg kan betalende kunder bruke Snapchat på datamaskinenes skrivebord, endre bitmoji-bakgrunn og velge en emoji som skal vises etter at venner har mottatt en snap av deg, som en slags signatur.

I Norge kan man få tilgang til Snapchat+, for 49 kroner i måneden, eller 479 kroner i året. Nå skal brukere i Saudi-Arabia, India og Egypt også kunne få tilgang.

Det er totalt 25 markeder som har premium-funksjonen tilgjengelig.

Også Twitter, som for øyeblikket er i en juridisk tvist med Tesla-grunnlegger Elon Musk om hans kjøp av selskapet, har også tidligere lansert et abonnement, kalt Twitter Blue. Dette koster 4,99 dollar i måneden. Facebook og Instagram tilbyr foreløpig ikke noen premium-funksjon.

Skuffende tall

Snap-aksjen falt 25 prosent forrige måned etter et skuffende resultat i andre kvartal, på bakgrunn av svakere inntekter på annonse-fronten. Som følge av dette sa administrerende direktør i Snap, Evan Spiegel, at selskapet vil jobbe for å få fart på inntekstveksten, delvis gjennom nye inntektskilder.

Fra årsskiftet til nå er Snap-aksjen ned nesten 74 prosent.

Da Snap-aksjen gikk på børs i mars 2017 kostet én aksje 24 dollar. Til sammenligning lå aksjekursen på 12,24 da Wall Street stengte mandag kveld.

På toppnivået i september 2021 lå aksjeprisen på over 83 dollar.