1. april i fjor var 325 pasienter innlagt med covid-19 på norske sykehus. Det er foreløpig det høyeste antallet i løpet av hele pandemien.

I dagene som fulgte, falt innlagt-tallene betraktelig den gang. Nå er tallet nok en gang på vei opp mot de samme høydene.

Av de 306 koronapasientene som nå er innlagt, får 64 av dem respiratorbehandling. Det er én flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt lørdag.

268 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 25 er innlagt i Helse vest, ni er innlagt i Helse Midt-Norge, og fire er innlagt i Helse nord.

Håper tiltakene får tallene ned

Helse- og omsorgsdepartementet peker på at den engelske virusvarianten, som nå er den dominerende i Norge, ikke bare er mer smittsom. Den fører også til mer alvorlig sykdom og dermed flere sykehusinnleggelser, opplyser statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) til NTB.

– 25. mars innførte regjeringen strengere nasjonale tiltak for å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte. I tillegg er det svært strenge tiltak i de områdene som har høyest smitte, slik som i Oslo og Viken, sier han i en skriftlig uttalelse.

– Forhåpentligvis vil tiltakene sørge for at antall sykehusinnleggelser snart går ned, sier Korkunc videre.

Smittetallene går noe ned

Mens sykehusinnleggelsene går oppover, går imidlertid de nasjonale smittetallene nedover. Nedgangen kan for øvrig ha en sammenheng med at det nå er påskeferie. I Bergen går smittetallene oppover, på tross av lavere testing i påsken, noe som bekymrer kommunen.

Det siste døgnet er det registrert 640 nye koronasmittede i landet, noe som er 432 færre enn for én uke siden.

Også i hovedstaden, hvor smittetallene har vært høye den siste tiden, er smittetallene noe lavere enn de har vært den siste tiden. Lørdag ble det registrert 228 nye smittede, 16 under snittet den foregående uken.

Siden februar i fjor har 97.410 personer fått påvist koronasmitte her i landet. Samtidig går vaksineringen stadig fremover, og nå har nær 700.000 nordmenn fått første vaksinedose. Nær 300.000 har fått sin andre dose.

(©NTB)