Gå til sidens hovedinnhold

Orientekspressen, neste stopp er Åndalsnes ...

Artikkelen er over 1 år gammel

En av verdens mest legendariske togruter har forvillet seg til Åndalsnes. Men det er ikke Hercule Poirot som er på besøk, det er Tom Cruise på filminnspilling.

Orientekspressen er et navn som lokker fram eksotiske og eksklusive tanker om fordums storhet, ett av litteraturhistoriens mest kjente mord og en rute mellom London, Paris og Konstantinopel (eller Istanbul, etter dagens terminologi).

Ganske langt unna Åndalsnes og en rolig sommer i Møre og Romsdal. Men for dem som tar turen til jernbanesporene i Åndalsnes nå, kan man få øye på et togsett utsmykket som nettopp Orientekspressen.

Anledningen er innspillingen av den nye og sjuende «Mission Impossible»-produksjonen.

Tom Cruise skal spille inn deler av den nye storfilmen i Åndalsnes, Rauma og Norge. Ifølge lokalavisa Åndalsnes Avis er et gammelt vognsett omgjort til Orientekspressen.

Avisen skriver at vognene står på godsterminalen på Øran. De er nå malt i blått og gull og utsmykket med «Compagnie Internationale des Wagon-Lits et des Grand Express Europeens», som var navnet til den historiske og sagnomsuste operatøren av ekspressruten.

Tom Cruise vil møte Erna Solberg

Norge blir ikke Norge

Ifølge Åndalsnes Avis betyr dette trolig at handlingen i Tom Cruise-filmen ikke vil finne sted i Norge, til tross for at det filmes her.

Det rimer med historien fra forrige gang Cruise og hans team filmet i landet. I den sjette produksjonen – «Mission: Impossible – Fallout» – ble Preikestolen «flyttet» til Kashmir-fjellene mellom India og Pakistan.

Det var lenge usikkert om skuespilleren og filmcrewet kunne få komme til Norge på grunn av koronarestriksjonene. Den internasjonale filmbransjen er satt på vent, og dette er en av de første storproduksjonene som strekker seg over flere landegrenser som har kommet i gang.

Under innspillingen vil et team på til sammen 200 utenlandske og 200 norske filmarbeidere være i sving.

Kommentarer til denne saken